Silent Hill: Shattered Memories

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Silent Hill Shattered Memories
SH ShatteredMemories.PNG
Ontwikkelaar Konami
Climax Group
Uitgever Konami
Muziek Akira Yamaoka
Datum van uitgave Wii:
NA: 8 december 2009
EU: 26 februari 2010
JP: 25 maart 2010
AU: 22 april 2010
PS2 / PSP
NA: 19 januari 2010
EU: 26 februari 2010
JP: 25 maart 2010
AU: 22 april 2010
Genre Survival horror
Spelmodus Singleplayer
Leeftijdsklasse BBFC:15
ESRB:M (Mature)
OFLC:M
USK:16
PEGI: 16+
Platform Wii
PlayStation 2, PlayStation Portable
Media Dvd, Wii Optical Disc, UMD
Navigatie
Voorloper Silent Hill
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

Silent Hill Shattered Memories is een survival horror-computerspel, en is de zevende intrede in de beruchte videogameserie Silent Hill (serie). Het is ontwikkeld door Konami en Climax Group. Het is een "her-verzinning" van de eerste Silent Hill.

Verhaal[bewerken]

Je speelt net als in het eerste spel Harry Mason, die op zoek is naar zijn dochter na een auto-ongeval in het verlaten en ondergesneeuwde Silent Hill. Al snel blijkt dat niet alles is zoals hij denkt. Wanneer hij een angstig telefoontje krijgt van zijn dochter, wordt de wereld om zich heen omhuld door ijs. Hier vlucht hij voor de "Raw Shocks". Nadat hij ze ontvlucht heeft, komt hij terecht bij zijn eigen huis, waar andere mensen wonen. Niets is meer zoals het hoort...

Gameplay[bewerken]

De speler neemt opnieuw de rol van Harry Mason, die je doet rondlopen met de nunchuk, met de Wii-mote zelf gebruik je de zaklamp en doe je Harry ronddraaien. Het spel deelt zich in drie duidelijke delen: De Psychiater, het besneeuwde Silent Hill, en de ijzige "Otherworld" (Anderwereld). De speler wordt in het begin van het spel gevraagd om enkele vraagjes te beantwoorden. Hij komt ook vaker in het spel voor. De antwoorden beïnvloeden de personages die je tegenkomt, bepaalde omgevingen, de monsters die je tegenkomt en het einde. Hier speel je in een eerste-persoons perspectief. Buiten de Psychiater speel je in een derde-persoons perspectief

In het besneeuwde Silent Hill verken je voornamelijk de stad met je zaklamp, en los je vreemde puzzels op. Ook wat je hier doet kan het verdere verloop van het spel beïnvloeden.

In de "Otherworld" moet je vluchten voor Raw Shocks, vreemde monsters die veranderen door je eigen persoonlijkheid. Er zijn geen wapens in het spel, en de enige manier om ze van je af te houden is door ze neer te gooien als ze aan je hangen, obstakels neerwerpen tijdens het lopen, en met lichtkogels. Je kan dankzij de radio horen of de Raw Shocks in de buurt zijn, en je zaklamp geeft een vreemd geluidsignaal als je ze richt naar monsters (zelfs door de muren).

Speciaal aan dit spel is de mobiele telefoon dat Harry bij zich heeft. Hiermee kan je bepaalde telefoonnummers die in het ganse spel gevonden kunnen worden opbellen, foto's nemen, je positie bekijken aan de hand van GPS en berichten ontvangen en beluisteren.

Ontwikkeling[bewerken]

Veel geruchten gingen rond dat de eerste Silent Hill zou worden hermaakt sinds 2006, en dit werd bevestigd door een artikel in Nintendo Power. Het spel werd gerealiseerd door de Climax Group, een team van 55 leden samen met meer dan 90 artiesten. Het spel werd expliciet een "Re-imagining" genoemd in plaats van een "re-make", door de drastische veranderingen aan het verhaal.

Platforms[bewerken]

Jaar Platform
2009 Wii
2010 PSP, PlayStation 2

Ontvangst[bewerken]

Beoordeeld door Platform Datum Score
IGN Wii 4 december 2009 86%
Impulse Gamer PSP maart 2010 82%
Adventure Gamers Wii 31 december 2009 80%
PlayStation Lifestyle PlayStation 2 25 januari 2010 80%
Kombo.com Wii 18 december 2009 80%
Jeuxpo.com PlayStation 2 2010 75%
GamingExcellence Wii 22 februari 2010 74%
Play.tm PSP 24 februari 2010 73%
Gameplayer.se PSP 4 maart 2010 70%
Game Shark PSP 23 februari 2010 58%

Externe link[bewerken]