Simon Dyson

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Werk aan de winkel Dit artikel staat op een nalooplijst. Als je de inhoud op verifieerbaarheid gecontroleerd hebt, kun je dit sjabloon verwijderen. Bekijk ook de bewerkingsgeschiedenis om te zien of anderen hier al aan gewerkt hebben.
Simon Dyson
KLM Open 2012
Persoonlijke informatie
Nationaliteit Vlag van Engeland Engeland
Geboorteplaats York
Geboortedatum 21 december 1977
Carrière
Profdebuut september 1999
Overwinningen per tour
European Tour 3
Asian Tour 4
Laatst bijgewerkt op: 6 sept. 2012
Portaal  Portaalicoon   Golf

Simon Dyson (York, 21 december 1977) is een Engelse golfprofessional.

Amateur[bewerken]

Dyson was finalist bij het Engels Amateur Kampioenschap in 1999 en won het Fins Amateur. Hierdoor kreeg hij een plaats in het Walker Cup-team namens Groot-Brittannië en Ierland. Ze wonnen van de Verenigde Staten met 15-9.

Gewonnen[bewerken]

Teams[bewerken]

Professional[bewerken]

Oostenrijks Open, 2006

Na het winnen van het Fins Amateur en de Walker Cup, werd Dyson in september 1999 professional. In 2000 speelde hij op de Aziatische PGA Tour, waar hij drie toernooien won en de Order of Merit. Sindsdien speelt hij vooral op de Europese Tour.

Gewonnen[bewerken]

Zijn eerste overwinning op de Europese Tour was in 2006 in Jakarta. Daarna won hij het KLM Open na een play-off tegen Richard Green en kwam hij in de Top-100 van de wereldranglijst.
In 2009 won hij opnieuw het KLM Open. In de laatste ronde evenaarde hij het baanrecord van 63 en kwam hij in de play-off met Peter Lawrie en Peter Hedblom. Hij versloeg hen met een birdie. Later dat jaar won hij het Dunhill Kampioenschap en kwam hij in de top-10 van de Race To Dubai.

Aziatische Tour[bewerken]
Europese Tour[bewerken]

Teams[bewerken]

  • Seve Trophy (namens Groot Brittannië & Ierland): 2007 (winnaars), 2011

Externe links[bewerken]