Saymon Musie

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Simon Musie)
Saymon Musie
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Persoonlijke informatie
Volledige naam Saymon Musie Mehari
Geboortedatum 22 januari 1998
Geboorteplaats Eritrea
Lengte 178 cm
Sportieve informatie
Huidige ploeg Start Team Gusto
Discipline(s) Weg
Ploegen
2018– Start Team Gusto
Portaal  Portaalicoon   Wielersport

Saymon Musie Mehari (22 januari 1998) is een Eritrees wielrenner die anno 2018 rijdt voor Start Team Gusto.

Carrière[bewerken | brontekst bewerken]

In 2016 nam Musie deel aan zowel de tijdrit als de wegwedstrijd, beide bij de junioren, op het wereldkampioenschap. In de tijdrit eindigde hij, vier minuten en veertig seconden langzamer dan winnaar Brandon McNulty, op plek 58. Drie dagen later eindigde hij op plek 102 in de wegwedstrijd, waar Jakob Egholm won.

In 2017 behaalde Musie zijn eerste UCI-zege: in eigen land won hij de Massawa Circuit. Later die maand werd hij zesde in het eindklassement van de Ronde van Eritrea en vierde in de Asmara Circuit. Eerder dat jaar was hij in twee etappes van La Tropicale Amissa Bongo bij de beste zes renners geëindigd. Op het wereldkampioenschap eindigde hij op plek 41 in de tijdrit voor beloften en reed hij de wegwedstrijd in diezelfde categorie niet uit. In de Ronde van Burkina Faso, die in oktober begon, droeg hij twee dagen de leiderstrui en eindigde hij op de tweede plaats in het algemeen klassement. De Marokkaan Salah Eddine Mraouni had na tien etappes een voorsprong van 25 en seconden en volgde zo Harouna Ilboudo op als eindwinnaar.

In 2018 maakte Musie de overstap naar Start Team Gusto. In februari van dat jaar werd hij, samen met Mekseb Debesay, Amanuel Gebrezgabihier en Metkel Eyob, Afrikaans kampioen ploegentijdrijden.

Overwinningen[bewerken | brontekst bewerken]

Ploegen[bewerken | brontekst bewerken]