Simon the Sorcerer II: The Lion, the Wizard and the Wardrobe

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Simon the Sorcerer II: The Lion, the Wizard and the Wardrobe
Ontwerper(s) Simon Woodroffe
Ontwikkelaar(s) Adventure Soft
Uitgever(s) Adventure Soft
Datum van uitgave 1995
Genre(s) Avontuur, point-and-click
Spelmodus Singleplayer
Engine AGOS
Platform(s) Amiga, Amiga CD32, MS-DOS
Navigatie
Spelserie Simon the Sorcerer
Voorloper Simon the Sorcerer
Vervolg Simon the Sorcerer 3D
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

Simon the Sorcerer II: The Lion, the Wizard and the Wardrobe (of kortweg: Simon the Sorcerer II) is een avonturenspel ontwikkeld door Adventure Soft en uitgebracht in 1995.

Op de pc werd het spel zowel uitgebracht op diskette als cd-rom. De disketteversie had een kopieprotectie en men had de handleiding nodig om het spel op te starten. De cd-romversie bevatte deze beveiliging niet. Daarnaast had de cd-romversie wel ingesproken dialogen. In dit spel werd de stem van Simon ingesproken door Brian Bowles waardoor Simon ouder klinkt. In dit spel wordt hij rond de achttien jaar geschat.

De Amiga-versie zou initieel ook uitkomen in 1995 maar die werd geschrapt nadat Commodore aankondigde de productie te stoppen. Desondanks kwam het spel toch uit in 2000 via Epic Interactive Entertainment, thans RuneSoft.

Verhaal[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

De geest van de kwaadaardige magiër Sordid is terug levend geworden nadat de vader van Runt een toverboek vernietigt. Runt is een jongeman die tovenaar wil worden. Sordid wil Runt opleiden op voorwaarde dat Runt helpt in een wraakactie op Simon.

Enkele maanden later is het fort van Sordid terug opgebouwd. Het lichaam van Sordid is een soort van robot. Sordid stuurt een magische kleerkast naar Simon. Wanneer Simon in de kleerkast stapt, zou hij in het fort van Sordid moeten belanden. Echter belandt Simon aan het huis van Calypso. Simon dient Sordid en Runt terug uit te schakelen. Ten slotte dient hij de brandstof "mucusade" te vinden die voldoende stroom kan leveren zodat hij terug naar zijn eigen wereld kan terugkeren ...

Referenties naar andere media[bewerken]