Simone FM

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Simone FM
Logo
Volledige naam Simone FM
Voormalig Radio Simone
Slagzin Échte Radio
Lancering 5 januari 1998
Genre(s) Pop, Rock, Dance
Eigenaar Bert Vos Producties
Uitzendgebied
Land Vlag van Nederland Nederland
Uitzendgebied Regionaal
Frequenties (FM) FM 91.3 - FM 92.9 - FM 93.0 - FM 101.7 - FM 103.6
Website
Portaal  Portaalicoon   Media
Simone FM locatie studio
Het pand van Simone FM in Emmen
Posters van Simone FM

Simone FM is een Nederlandse radiozender te ontvangen in Noord- en Oost-Nederland. De zender is via de FM te ontvangen in de gehele provincies Groningen en Drenthe en in het noordoosten van de provincie Friesland. Via DAB+ is Simone FM te beluisteren in heel Noord- en Oost Nederland. De studio is gevestigd in Emmen.

Format[bewerken | brontekst bewerken]

Simone FM zendt 24 uur per dag uit met een mix van pop- en rockmuziek voor de primaire doelgroep van 20-49 jaar. De uitzendingen worden aangevuld met het nieuws en op de regio gerichte informatie, zoals de verkeersinformatie. De zender heeft een weekbereik van 150.000 luisteraars.[bron?] De uitzendingen tussen 7.00 uur en 19.00 uur (op zaterdag tot 18.00 uur en zondag tot 12.00) worden live gepresenteerd.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Op 5 januari 1998 werd het station officieel opgericht als Radio Simone. De eerste uitzendingen vonden in mei 1998 plaats op de kabel in de provincies Groningen en Drenthe. Daarmee is Simone FM een van de oudste nog actief op de FM uitzendende regionale commerciële omroepen.

Het Agentschap Telecom gaf pas op 2 mei 1998 toestemming om uitzendingen te mogen verzorgen, daardoor greep het station naast de mogelijkheid om FM-frequenties aan te vragen. Een omroep moest namelijk voor 1 mei 1998 actief zijn als omroep om een FM-pakket aan te mogen vragen.

In 2003 lukte het Radio Simone uiteindelijk om kavel B14 te bemachtigen met daarin 3 etherfrequenties (in Groningen, Hoogezand en Emmen) Ook werd de naam omgedoopt in Simone FM.

Het station is ook een opstap gebleken voor jong talent. Enkele dj-namen die zijn doorgestroomd naar een landelijke omroep zijn: Jordi Warners (Q-Music) Martijn Biemans (Radio 538 en Qmusic) en Anton Griep (Q-Music). Andere Simone FM'ers maakten een overstap naar de publieke omroep: Martijn Woering (RTV Noord / RTV Drenthe) en René Steenbergen (ochtendshow RTV Drenthe). Ook werd het typetje Evert Baptist van Wim Drent bedacht bij Simone FM.

Dj's[bewerken | brontekst bewerken]

Locatie-uitzendingen[bewerken | brontekst bewerken]

Simone FM heeft een rode Engelse dubbeldekker. Dit is een Bristol-bus uit 1977 waarvan de bovenverdieping omgebouwd is tot radiostudio en op de benedenverdieping bevindt zich een café. Voornamelijk in de zomermaanden maakt het station radio vanuit deze dubbeldekker op evenementen.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]