Sinergy

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Sinergy is een Finse heavy-/powermetalband, opgericht in 1998 door Kimberly Goss (zang), Jesper Strömblad (gitaar), Alexi Laiho (gitaar), Sharlee D'Angelo (basgitaar) en Ronny Milianowicz (drums). In 1999 werden de Zweedse Strömblad, D'Angelo en Milianowicz vervangen door de Finse Roope Latvala, Marco Hietala en Tonmi Lillman. Erna Siikavirta werd toegevoegd voor keyboard.

In 2000 werd het album To Hell And Back, de opvolger van Beware The Heavens, uitgebracht. Later dat jaar besloot de band dat ze geen keyboards nodig hadden. In 2001 werd Suicide By My Side geschreven, en in 2002 uitgebracht, nu met drummer Janne Parviainen. Hietala moest de band verlaten omdat de tourneedata van Sinergy en een andere band van Hietala het voor hem onmogelijk maakten te spelen, waarna hij werd vervangen door Lauri Porra.

Ondertussen wachten de liefhebbers van de band al jaren op het nieuwe album, dat in februari 2004 had moeten worden opgenomen, maar nog steeds niet is uitgebracht. Het lijkt erop dat het album voorlopig ook niet zal verschijnen.