Singer-songwriter

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Geplaatst:
27-04-2016

Genomineerd   Deze pagina is genomineerd voor verwijdering

Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia, vindt dat deze pagina in deze vorm niet binnen de Wikipedia-encyclopedie past. De pagina is daarom aangedragen op de beoordelingslijst. Daar is mogelijk ook een meer gedetailleerde reden voor de verwijderingsnominatie te vinden.

Na plaatsing op de beoordelingslijst blijft dit artikel minstens twee weken staan, zodat eventuele bezwaren ingebracht kunnen worden. Als je het artikel zodanig kunt verbeteren dat daarmee de redenen voor verwijdering komen te vervallen, aarzel dan vooral niet om het te verbeteren. Vergeet niet om dit op de genoemde lijst te vermelden.

Pas als het artikel dusdanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past, kan deze melding verwijderd worden. Geef dit aan op de lijst door het toevoegen van de reden. (/)

Bob Dylan

Singer-songwriter is Engels voor zanger-liedschrijver. Een singer-songwriter schrijft en zingt zijn of haar eigen liedjes, en begeleidt zichzelf daarbij[bron?] vaak op een akoestische gitaar of piano.

Vroege singer-songwriters waren Buddy Holly, Chuck Berry, Bobby Darin, Bob Dylan, Paul Simon en Neil Diamond.

De singer-songwriters waren het populairst in de eerste helft van de jaren zeventig. Ook in de decennia daarna genoten echter enkele singer-songwriters bekendheid, zoals Suzanne Vega, Tanita Tikaram, Tracy Chapman en Janis Ian.

Belangrijke singer-songwriters, die in de jaren zeventig bekend werden, zijn James Taylor, Joni Mitchell, Carole King, Kate Bush, Carly Simon en Jackson Browne.

Bekende singer-songwriters van het begin van de 21e eeuw zijn Ed Sheeran, Lana Del Rey, Ellie Goulding, Taylor Swift, Sam Smith en John Mayer.

Zie ook[bewerken]

Portal.svg Portaal Rock