Singer-songwriter

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Geplaatst:
16-06-2016

Genomineerd: Verbetering nodig   Verbetering gevraagd!

Help mee dit artikel te verbeteren, zodat het voldoet aan de conventies van Wikipedia. Na een evaluatieperiode van twee weken wordt beslist of dit artikel behouden kan worden of wordt verwijderd. Je kunt hier de beoordelingslijst bekijken.

Verwijder dit sjabloon alleen wanneer dit artikel zodanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past. Geef dit aan op de beoordelingslijst door het toevoegen van de reden. (/)

Bob Dylan

Singer-songwriter is Engels voor zanger-liedschrijver. Een singer-songwriter schrijft en zingt zijn of haar eigen liedjes, en begeleidt zichzelf daarbij vaak op een akoestische gitaar of piano.

Vroege singer-songwriters waren Buddy Holly, Chuck Berry, Bobby Darin, Bob Dylan, Paul Simon en Neil Diamond.

De singer-songwriters waren het populairst in de eerste helft van de jaren zeventig. Ook in de decennia daarna genoten echter enkele singer-songwriters bekendheid, zoals Suzanne Vega, Tanita Tikaram, Tracy Chapman en Janis Ian.

Belangrijke singer-songwriters, die in de jaren zeventig bekend werden, zijn James Taylor, Joni Mitchell, Carole King, Kate Bush, Carly Simon en Jackson Browne.

Bekende singer-songwriters van het begin van de 21e eeuw zijn Ed Sheeran, Katy Perry, Lana Del Rey, Ellie Goulding, Taylor Swift, Sam Smith en John Mayer.

Zie ook[bewerken]

Portal.svg Portaal Rock