Sint-Jozefkerk (Grivegnée)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Geplaatst:
12-01-2018
Genomineerd: verbetering nodig   Verbetering gevraagd!

Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia vindt dat deze pagina in deze vorm niet binnen de Wikipedia-encyclopedie past.
De hiervoor opgegeven reden is: effectief bronloos artikel waarbij een losse foto blijkbaar al voldoende dient te zijn

De pagina is daarom aangedragen op de beoordelingslijst. Daar is mogelijk ook een meer gedetailleerde reden voor de beoordelingsnominatie te vinden.

Help mee dit artikel te verbeteren, zodat het voldoet aan de conventies van Wikipedia.

Na plaatsing op de beoordelingslijst blijft dit artikel minstens twee weken staan, zodat eventuele bezwaren ingebracht kunnen worden. Als u het artikel zodanig kunt verbeteren dat daarmee de redenen voor verwijdering komen te vervallen, aarzel dan vooral niet om het te verbeteren. Vergeet niet om dit op de genoemde lijst te vermelden. Indien u van mening bent dat het artikel dusdanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past, vraag dan op de lijst (of aan de nominator) of dit sjabloon verwijderd mag worden.

NB: deze melding dient te blijven staan tot de beoordelingsdiscussie afgesloten is.
Algemene informatie is te vinden op Wat Wikipedia niet is en de uitleg bij "te beoordelen pagina's".

(//)

Sint-Jozefkerk

De Sint-Jozefkerk (Église Saint-Joseph) is een parochiekerk in Belleflamme, een buurtschap van de Luikse deelgemeente Grivegnée, gelegen aan Rue de Belleflamme. Anno 2018 is de kerk in gebruik bij de Rooms-Katholieke Alliance Jupille - Grivegnée-Hauteurs, een groep parochies in het bisdom Luik.[1]

Het is een doosvormig kerkgebouw in modernistische stijl, waarvan het dak hangt aan stalen portalen.[bron?] Bij de kerk staat een open klokkentoren, bestaande uit drie kruisvormige stalen buizen, die verbonden zijn door twee stalen ringen.

Externe link[bewerken]