Sjabloon:Array Nederland gemeentes inwonertallen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Sjabloondocumentatie​

Doel

Dit sjabloon is bedoeld om 1× of 2× per jaar aan te passen zodat de inwonertallen automatisch worden aangepast in de infobox op elke gemeentepagina. Het ingevulde argument CBS in Sjabloon:Infobox gemeente Nederland wordt gebruikt als sleutel om het bijhorende inwonertal op te zoeken.

Bron inwonertallen: CBS Statline, Tabel: Bevolkingsontwikkeling; regio per maand, 1 januari 2024, Centraal Bureau voor de Statistiek, Voorburg/Heerlen

Let op: Er zijn geen duizendtal scheidingstekens aanwezig; dit om rekenen met de getallen mogelijk te maken, zoals het berekenen van de actuele bevolkingsdichtheid.


Zie ook

Toepassing

Dit sjabloon is toegepast in:

Gebruiksaanwijzing voor een update

Op de website van CBS zijn de bevolkingscijfer per gemeente te vinden. Deze kun je downloaden. Open dat bestand in je favoriete rekenblad. Zorg dat de gemeenten zonder inwonertal onderdrukt worden (uitfilteren). Maak met tekst.samenvoegen een constructie waarin je de regels namaakt (iets als
=TEKST.SAMENVOEGEN("| ";RECHTS(B2;4);" = ";D2)
doet de klus. Kopieer de zo ontstane tekst voor alle gemeenten.

Ga naar Sjabloon:Array Nederland gemeentes inwonertallen, vervang de code voor de nog aanwezige gemeenten, vervang bovenin twee keer de datum (in Nederlands formaat en in ISO-formaat) en voeg, als je een wat andere bron hebt gebruikt, de bron toe (onderaan). Sla dit op.