Sjabloon:Authority control

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De sjabloonbeschrijving hieronder wordt niet afgebeeld wanneer het sjabloon wordt geplaatst.

Doel

Door dit sjabloon onderaan een artikel te plaatsen zal er, afhankelijk van gegevens in het bijbehorende Wikidata-item, een openklapbare box worden getoond met de tekst "Bibliografische informatie" (afkomstig van Module:Authority control).

Authority control gaat over het principe dat namen van mensen, plaatsen, dingen en concepten zijn geautoriseerd, dat wil zeggen ze zijn vastgelegd in een bepaalde vorm. Deze unieke identificaties worden consistent toegepast in catalogi en dit helpt om lezers/onderzoekers/etc te helpen meer informatie te vinden over een onderwerp.

Zie voor meer informatie over het doel en de functie op Wikipedia:Bibliografische informatie.

Gebruik

Voeg onderaan het artikel (maar boven de categorieën en defaultsort) het sjabloon in met:

{{Authority control}}

Voorbeeld

Zie bijvoorbeeld onderaan het artikel Annie M.G. Schmidt.

Gebruikte module

TemplateData

Sjabloon om bibliografische informatie van een onderwerp te tonen. Authority control gaat over het principe dat namen van mensen, plaatsen, dingen en concepten zijn geautoriseerd, dat wil zeggen ze zijn vastgelegd in een bepaalde vorm. Deze unieke identificaties worden consistent toegepast in catalogi en dit helpt om lezers/onderzoekers/etc te helpen meer informatie te vinden over een onderwerp. Voeg het sjabloon onderaan het artikel toe (maar boven de categorieën en defaultsort).

Sjabloonparameters

ParameterBeschrijvingTypeStatus
Geen parameters opgegeven