Sjabloon:Sjabloonweg

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Geplaatst:
--

Genomineerd   Dit sjabloon is genomineerd voor verwijdering

Omdat iemand vindt dat dit sjabloon niet in de Nederlandstalige Wikipedia past, is het op de lijst met te beoordelen sjablonen geplaatst. Hier is mogelijk ook een meer gedetailleerde reden voor verwijderingsnominatie te vinden.

Na plaatsing op de beoordelingslijst blijft het sjabloon daar twee weken staan, zodat eventuele bezwaren tegen verwijdering ingebracht kunnen worden.

Het is niet de bedoeling dat het sjabloon al van pagina's verwijderd wordt voordat beslist wordt dat het uit het systeem wordt verwijderd. Dit zou immers de beoordeling van de nominatie bemoeilijken.

(/)

Sjabloondocumentatie​

Doel

Dit sjabloon kan gebruikt worden om een sjabloon of module ter verwijdering te nomineren.

Gebruik een verwijdernominatie als laatste redmiddel nadat andere opties om een sjabloon of module te verbeteren niet gelukt zijn.

Gebruik

Nominatiesjabloon plaatsen

Let op: Plaats {{Sjabloonweg}} altijd tussen de codes <noinclude> en </noinclude>!

Anders wordt de beoordelingsnominatie namelijk ook getoond op alle pagina's die het sjabloon gebruiken, wat de opmaak daar sterk kan verstoren en verwarrend kan zijn voor de lezers, die zouden kunnen denken dat de pagina zelf genomineerd is en niet alleen het sjabloon.

Plaats dus de volgende code op een sjabloonpagina:

<noinclude>{{Sjabloonweg}}</noinclude>

Op veel sjabloonpagina's staan al 'noinclude'-codes, meestal achter het eigenlijke sjabloon, met bijvoorbeeld categorieën of uitleg over de toepassing van het sjabloon. Men kan het sjabloon ook in dat deel invoegen:

<noinclude>{{Sjabloonweg}}

[[Categorie:Wikipedia:Sjablonen:.....]]</noinclude>

Het verwijdersjabloon bovenaan plaatsen tussen aparte 'noinclude'-codes is echter ook toegestaan, maar kan opmaakproblemen geven.

Reden invullen

Als parameter kun je als parameter de reden invullen waarom het sjabloon of de module volgens jou niet geschikt is. Dit kan op de plek van de puntjes:

{{Sjabloonweg|...}}

Vervolgstappen

Plaats de genomineerde pagina vervolgens in de juiste dagsectie op de weekpagina van de beoordelingslijst voor sjablonen (en modules). Geef daar uitgebreid met inhoudelijke argumenten aan waarom het sjabloon of de module beter verwijderd kan worden. Na twee weken zal een moderator kijken of het sjabloon of de module kan blijven of het verwijderen. In het laatste geval zal de moderator er ook voor zorgen dat het sjabloon niet meer wordt gebruikt op andere pagina's.

Het is niet de bedoeling om het sjabloon of de module al tijdens de beoordelingsperiode van andere pagina's te verwijderen – anderen moeten immers juist kunnen beoordelen hoe het sjabloon of de module wordt toegepast. En stel dat het behouden blijft, al dan niet na de nodige verbeteringen, dan zou het overal weer moeten worden teruggeplaatst.

Geavanceerd

Categorie

De pagina wordt automatisch in de categorie Wikipedia:Sjabloon weg geplaatst.

Datum aangeven

Het is ook mogelijk het sjabloon te dateren. Hiervoor dienen de 2e, 3e en 4e parameter (de 1e parameter, op de plek van de puntjes, betreft zoals gezegd de reden van nominatie):

{{Sjabloonweg|...|2024|05|22}}

Of met toepassing van parameternummers (voorbeeld):

{{Sjabloonweg|1=overbodig, er is al een andere infobox voor hetzelfde onderwerp|2=2024|3=05|4=22}}

Met behulp van deze parameters wordt de links in het sjabloon naar de beoordelingslijst zo samengesteld, dat deze automatisch naar de juiste weekpagina leidt.

Het is echter vrijwel nooit nodig om de datum handmatig in te vullen: dagelijks gaat een bot alle recent genomineerde sjablonen en modules langs en vult de datum in.

Geen beschrijving.

Sjabloonparameters[Sjabloongegevens bewerken]

Voor dit sjabloon heeft het de voorkeur alle parameters op dezelfde regel te zetten.

ParameterBeschrijvingTypeStatus
Reden1

geen beschrijving

Automatische waarde
Tekenreeksvereist
Jaar2

geen beschrijving

Automatische waarde
{{subst:LOCALYEAR}}
Getaloptioneel
Maand3

geen beschrijving

Automatische waarde
{{subst:LOCALMONTH}}
Getaloptioneel
Dag4

geen beschrijving

Automatische waarde
{{subst:LOCALDAY2}}
Getaloptioneel