Sjabloon:Ws-school

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Nuvola apps edu miscellaneous.svg Waarschuwing - vanuit deze onderwijsinstelling is vandalisme gepleegd op Wikipedia.

Welkom op Wikipedia! Helaas is er vandalisme gepleegd vanuit deze onderwijsinstelling; een overzicht is hieronder vermeld. Bij verdere vandalistische bewerkingen wordt de mogelijkheid Wikipedia via de internetaansluiting van deze onderwijsinstelling te bewerken voor een bepaalde tijdsduur ontnomen. Deze blokkades zullen bij doorgaand vandalisme een oplopende duur hebben. De instelling kan ook namens Wikipedia ingelicht worden over het misbruik vanaf de internetaansluiting(en).

Leerlingen, docenten en medewerkers die constructief willen meewerken aan de encyclopedie kunnen zich individueel inschrijven. Oefenen met Wikipedia kan ook, daarvoor is de zandbak. Meer informatie staat op Welkom voor nieuwkomers en Wikipedia voor scholieren. Informatie voor schoolverantwoordelijken staat op Informatie voor beheerders van publieke computers.

Standaardbrief in geval van vandalisme
Sjabloondocumentatie​

Doel

Alleen als het zeker is dat het IP-adres waarmee vandalisme gepleegd is van een school afkomstig is kan dit sjabloon gebruikt worden. De whoisinformatie is een middel om uit te zoeken waarvan het IP-adres afkomstig is, eventueel kan vervolgens m.b.v. Google uitgezocht worden in welke plaats de school gevestigd is.

Als het niet zeker is dat het vandalisme van een school komt dient gewoon het sjabloon {{waarschuwing}} of {{ws}} gebruikt te worden.

Gebruik

{{ws-school}}

Optioneel kan op de puntjes de naam en plaats van de school meegegeven worden:

{{ws-school|...}}

Eventueel kan er ook de school-IP-range met bijbehorende rangeblokcode opgegeven worden op de tweede puntjes (bv. 127.0.0.1/28):

{{ws-school|...|...}}

of zonder de naam en plaats van de school maar met rangeblokcode:

{{ws-school||...}}

Zie ook