Sky News

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Kay Burley

Sky News, opgericht in 1989, is een Britse 24 uurs nieuwszender, onderdeel van British Sky Broadcasting, dat weer voor 39.14% in handen is van 21st Century Fox. De zender is gratis te ontvangen via de ASTRA1-satelliet, en wordt in Nederland ook digitaal op de kabel door UPC verspreid. Ziggo geeft de zender om onbekende reden niet door. Het motto van de zender is 'First for Breaking News'. Sinds 2010 zend de zender ook in HD-kwaliteit uit. Sky News concurreert internationaal met CNN International, BBC World News, Al Jazeera en EuroNews.

Bekende presentatoren van Sky News zijn Jeremy Thompson, Kay Burley en Martin Stanford. In totaal werken er meer dan 500 mensen bij het hoofdkwartier in Londen.

Programmering[bewerken]

Sky News zendt 24 uur per dag rechtstreeks uit vanuit het Sky News Centre in Londen. Bij Sky News wordt het Nieuws wisselend door verschillende presentatoren gepresenteerd, op het ochtend en avond programma daargelaten. De zender staat bekend om de goede uitgebreide verslaggeving, zo beschikt Sky News over een eigen helikopter die rechtstreeks kan uitzenden. In het geval van een grote 'breaking news story' komen de uitzendingen vrijwel altijd vanaf de locatie, om zo de kijker het gevoel te geven dat ze er nog meer bovenop zitten.

Libië[bewerken]

Sky News deed in de nacht van zondag 21 augustus op maandag 22 augustus als enige rechtstreeks verslag vanuit Tripoli.

Zusterstations[bewerken]

Externe link[bewerken]