Sky News

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
Kay Burley

Sky News, opgericht in 1989, is een Britse 24 uurs nieuwszender, onderdeel van British Sky Broadcasting, dat weer voor 39.14% in handen is van 21st Century Fox. De zender is in Nederland gratis te ontvangen via YouTube en via de ASTRA1-satelliet. Nederlandse kabelproviders hebben de zender de laatste jaren uit hun aanbod verwijderd. Het motto van de zender is 'First for Breaking News'. Sky News concurreert internationaal met CNN International, BBC World News, Al Jazeera en EuroNews.

Bekende presentatoren van Sky News zijn Jeremy Thompson, Kay Burley en Martin Stanford. In totaal werken er meer dan 500 mensen bij het hoofdkwartier in Londen. De zender is 9 keer bekroond met de Royal Television Society - News Channel of the Year award.

Programmering[bewerken]

Sky News zendt 24 uur per dag rechtstreeks uit vanuit het Sky News Centre in Londen. Bij Sky News wordt het Nieuws wisselend door verschillende presentatoren gepresenteerd, op het ochtend en avond programma daargelaten. De zender staat bekend om de goede uitgebreide verslaggeving, zo beschikt Sky News over een eigen helikopter die rechtstreeks kan uitzenden. In het geval van een grote 'breaking news story' komen de uitzendingen vrijwel altijd vanaf de locatie, om zo de kijker het gevoel te geven dat ze er nog meer bovenop zitten.

Zusterstations[bewerken]

Externe link[bewerken]