Sky News

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Kay Burley

Sky News, opgericht in 1989, is een Britse 24 uurs nieuwszender, onderdeel van Sky plc, dat weer voor 39.14% in handen is van 21st Century Fox. De zender is in Nederland gratis te ontvangen via YouTube en via de ASTRA1-satelliet. Het motto van de zender is 'First for Breaking News'. Sky News concurreert internationaal met CNN International, BBC World News, Al Jazeera en EuroNews.

Bekendste presentator van Sky News is Kay Burley. In totaal werken er meer dan 500 mensen bij het hoofdkwartier in Londen. Hoofdredacteur is John Ryley. De zender is 9 keer bekroond met de Royal Television Society - News Channel of the Year award.

Programmering[bewerken]

Sky News zendt 24 uur per dag rechtstreeks uit vanuit het Sky News Centre in Londen. De zender gebruikt weinig programmatitels, buiten het ochtendprogramma 'Sunrise' en de avondprogramma's 'Sky News Tonight' en 'Sky News at 10'. De zender staat bekend om de goede uitgebreide verslaggeving, zo beschikt Sky News over een helikopter die rechtstreeks kan uitzenden. In het geval van 'breaking news story' komen de uitzendingen vrijwel altijd vanaf de locatie.

Zusterstations[bewerken]

Externe link[bewerken]