Slag om Kashyyyk

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Geplaatst:
17-02-2019
Genomineerd: hoort dit thuis in de encyclopedie?   Past dit onderwerp in Wikipedia?

Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia vindt dat het onderwerp van dit artikel niet past in deze encyclopedie, en stelt daarom voor het artikel te laten verwijderen.

De pagina is daarom aangedragen op de beoordelingslijst. Daar is mogelijk ook een meer gedetailleerde reden voor de beoordelingsnominatie te vinden.

Na plaatsing op de beoordelingslijst blijft dit artikel minstens twee weken staan, zodat eventuele bezwaren ingebracht kunnen worden. Mogelijk is het onderwerp wel relevant maar blijkt dit onvoldoende uit de inhoud van het artikel, bijvoorbeeld door een gebrek aan referenties naar gezaghebbende bronnen. Als u het artikel zodanig kunt verbeteren dat daarmee de redenen voor verwijdering komen te vervallen, aarzel dan vooral niet om het te verbeteren. Vergeet niet om dit op de genoemde lijst te vermelden.

Indien u van mening bent dat het artikel dusdanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past, vraag dan op de lijst (of aan de nominator) of dit sjabloon verwijderd mag worden.

NB: deze melding dient te blijven staan tot de beoordelingsdiscussie afgesloten is.
Algemene informatie is te vinden op Wat Wikipedia niet is, Relevantie en de uitleg bij "te beoordelen pagina's".

(//)

De Slag om Kashyyyk is een fictieve slag in de Star Wars-sage. De slag vindt plaats in Star Wars: Episode III: Revenge of the Sith. Het is een beslissende slag in de laatste fasen van de Kloonoorlogen.

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

Het gevecht begint[bewerken]

Als de Confederatie van Onafhankelijke Stelsels Kashyyyk aanvalt wordt meester Yoda naar de planeet gestuurd om het droidleger tegen te houden. Samen met de clones, onder leiding van Commander Gree vallen de Wookiees het droidleger aan van de Confederacy. Een enorm gevecht begint. Ook Jedi Luminara Unduli is van de partij.

Bevel 66[bewerken]

Kanselier Palpatine geeft echter zijn Bevel 66 en de clonetroopers keren zich tegen hun eigen jedi-Generaals. Gree wil Generaal Yoda ombrengen maar Yoda voorziet dit nog net. Hij slaat hem het hoofd van de romp. Yoda weet daarna te ontsnappen van Kashyyyk met hulp van de wookiees Chewbacca en Tarfful. Luminara Unduli wordt wel gedood door haar eigen troepen.