Sleepers (televisieserie)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Sleepers
Genre Drama, Detectives en politie, Misdaad
Speelduur per afl. 40-45 minuten
Bedenker Robert de Hoog, Simon de Waal
Regie Aaron van Valen

Robert de Hoog Max Porcelijn

Scenario Robert de Hoog, Simon de Waal
Land van oorsprong Vlag van Nederland Nederland
Taal Nederlands
Productie
Productiebedrijf Fiction Valley
Uitzendingen
Start 8 december 2022
Afleveringen 14
Seizoenen 2
Zender RTL 4
Streamingdienst Videoland
Officiële website
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Sleepers is een Nederlandse misdaadserie. De serie is bedacht en ontwikkeld door Robert de Hoog en Simon de Waal voor de dienst Videoland, waar de serie op 8 december 2022 in première ging. De Hoog en De Waal hebben de serie tevens geschreven.

Verhaallijn[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

De serie gaat over de corrupte Utrechtse agent Martin Oudkerk. Zijn criminele stiefvader heeft hem als 18-jarige naar de politieacademie gestuurd, om zo een handlanger binnen de politie te krijgen. Oudkerk moet als agent een weg zien te vinden tussen het politiewerk en het criminele circuit. Dat zijn vrouw Noura ook bij de politie werkt en niets van zijn praktijken afweet, maakt het voor hem extra moeilijk.[1]

Rolverdeling[bewerken | brontekst bewerken]

Acteur Personage Rol Seizoen(en)
Robert de Hoog Martin Oudkerk Corrupte Rechercheur, Man Noura, Vader Max S01e01 - heden
Maryam Hassouni (S1)

Sinem Kavus (S2)

Noura Oudkerk Inspecteur VIK, Vrouw Martin, Moeder Max S01e01 - heden
Ravi Beeuwkes Max Oudkerk Zoon Martin & Noura S01e01 - heden
Teun Kuilboer Willem Keijzer Boezemvriend Martin, Crimineel S01e01 - heden
Mike Reus Rob van den Broek Rechercheur S01e02 - S01e06
Hans Kesting Henk van Praag Crimineel, Man Ans, Stiefvader Martin en Willem S01e01 - S01e04
Lineke Rijxman Ans van Praag Crimineel, Vrouw Henk S01e01 - heden
Julmar Simons Dwight Crimineel S01e01 - S02e01
Chems Eddine Amar Tarik Masina Teamleider Regio Zuid S01e02 - S02e02
Marieke Heebink Els Everse Hoofdinspecteur S01e01 - heden
Chris Peters Frenkie Til Criminele Hangjongere S01e02 - S01e06
Ilias Chouitar Hamid Hangjongere S01e02 - S01e04
Sabri Saddik Rachid Amrabat Rechercheur S01e02 - heden
Rifka Lodeizen Judith Schouten Rijksrechercheur S01e03 - S02e05
Nazmiye Oral Gülshan Sur Officier van Justitie S01e03 - heden
Hans Dagelet Frits van Velzen Bankier S01e03 - S02e02
Daniella Down Suzy Johnson Huurmoordenaar S01e01 - S02e04
Gillis Biesheuvel Vincent Rechercheur S01e02
Mouad Ben-Chaib Mous Crimineel S01e01
Dilan Yurdakul Diana van Lier Rechercheur Team C S01e01 - S01e02
Fahd Larhzaoui Mohammed Collega Jan-Willem, rechercheur TCI S02e02 - heden
Henk ten Cate Jan-Willem Hoofd TCI S02e02 - heden
Liron Levo Katsav Crimineel uit Israël S02e01 - heden
Ohad Knoller Moshe Crimineel uit Israël, handlanger van Katsav S02e01 - heden
Marcel Zwoferink Carlo Bodyguard en chauffeur, Ans S02e01 - S02e06
Gerard Spong Zichzelf Advocaat, Ans S02e05

Afleveringen[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.
Seizoen 1
Afl. Titel Omschrijving
1 Kleine Doekoe Als rechercheur Martin aankomt bij een plaats delict waar een schietpartij heeft plaatsgevonden, krijgt hij de schrik van zijn leven. Een van de slachtoffers van de schietpartij is een bekende van hem. Een crimineel van de oude orde, maar ook een vaderfiguur voor Martin. Vlak na de moord neemt er iemand contact met hem op. Er moet plaats worden gemaakt voor een nieuwe criminele generatie met andere spelregels: wie niet meewerkt, krijgt een kogel.
2 Tarik Mesina De politie treft een vermoorde rechercheur aan. Een speciaal team van buitenaf wordt op de zaak gezet. Als Rob en Rachid voor het eerst samen patrouilleren, rijden ze regelrecht de nachtmerrie van iedere politieagent in. Tarik ontdekt dat de vermoorde rechercheur corrupt was. Dat zet alles en iedereen op scherp. Willem probeert Martin te overtuigen om zich aan te sluiten bij de organisatie van Dwight.
3 Kroongetuige Martin liegt tegen zijn naasten uit zelfbescherming. Maar niet iedere leugen gaat onopgemerkt aan hen voorbij. Onder druk van Dwight blijft Willem pushen bij Martin: wat is de naam van de kroongetuige? Als Martin die naam ontdekt, komt hij erachter dat het doorgeven van de naam hem duur zal komen te staan. Hij verliest de controle en probeert angstvallig weer grip te krijgen.
4 De Bankier Noura merkt dat ze Martin steeds meer kwijt raakt en de spanningen tussen hen lopen verder op. De uitvaart van Henk vindt plaats, maar dit wordt bruut verstoord door mannen van Dwight. Rachid wordt verhoord door Judith, die hem keihard onder druk zet. Tarik schuift het verhoor van een belangrijke getuige naar Martin door. Tijdens het verhoor komt de getuige met informatie die Martins leven in gevaar kan brengen.
5 Rob Lost Het Op Tarik en Martin gaan langs bij het adres dat Frits aan Martin overhandigde. De bewoner blijkt een bekend gezicht te zijn. Noura en Gülsah gaan de strijd met Judith aan, ieder met zijn eigen munitie en motieven. De lijst met corrupte agenten gooit olie op het vuur en Martin moet er alles aan doen om als eerste de lijst in handen te krijgen. Wanneer Martin niet op komt dagen bij een afspraak met Dwight, besluit Dwight om een duidelijke boodschap achter te laten.
6 Inferno Martin en Noura brengen de dag door in het ziekenhuis wachtend tot Max wakker wordt. Er vindt een golf van geweld plaats en Martin staat machteloos. Uiteindelijk ziet hij een uitweg om alle sporen die naar hem leiden uit te wissen. Willem en Martin gaan op zoek naar Dwight om de rekening te vereffenen. Tarik doet een ontdekking die het dubbelleven van Martin voorgoed kan kapot maken.
Seizoen 2
Afl. Titel Omschrijving
1 Hans Kazan Als Martin geconfronteerd wordt door Noura met zijn dubbelleven, heeft dat drastische gevolgen voor zijn gezin. Zeker nadat er een liquidatie plaatsvindt die alles overhoop zal gooien.
2 Logeerpartijtje Martin moet noodgedwongen bij Willem wonen nadat hij door Noura het huis is uitgezet. Hij probeert alles op alles te zetten haar vertrouwen terug te winnen, maar als Tarik en Judith Martin dreigen te gaan ontmaskeren, lijkt het net zich voorgoed rondom Martin te sluiten.
3 Tiefus Kaak Ans wordt steeds meer onder druk gezet door de Israeli's. Wanneer Alex een dodelijke beslissing neemt, zal Ans een beslissing moeten nemen die alles voorgoed zal gaan veranderen. Ze vraag het uiterste van Martin en Willem, maar of ze mee gaan in de plannen van Ans is nog maar de vraag.
4 Apocalyps Het plan van Ans staat op het punt het hele land op zijn kop te zetten en de boeken in te gaan als een van de meest bloedige dagen in de Nederlandse geschiedenis.
5 Taskforce Na de aanslag is Nederland lamgeslagen en probeert Martin zijn hoofd boven water te houden. Wanneer Willem is verdwenen, raakt hij in paniek en maakt hij een beslissing die hem duur kan komen te staan.
6 Slang Martin en Noura moeten de telefoon van Willem zien te vinden en besluiten Rachid daarvoor te gebruiken, niet wetende dat hij voor de TCI werkt. Als ze Willem proberen te overtuigen van het feit dat Ans moet verdwijnen, slaat de vlam in de pan.
7 Door Je Neus In En Je Bek Uit Dankzij een nieuwe medestander vinden Martin en Willem het geld van Frits. Maar daarmee zijn de problemen niet opgelost. Als Els erachter komt dat Suzy is mishandeld in de gevangenis, moet Martin alles op alles zetten niet ontdekt te worden.
8 Last Kiss Goodbye Ans is in alle staten als ze achter het verraad van Martin en Willem komt en zweert wraak. Heeft het laatste uur voor Martin geslagen? Uit het niets krijgt hij hulp uit onverwachte hoek, maar op het moment dat hij weer de controle denkt te hebben, maakt Willem de slechtste beslissing van zijn leven.