Smosh

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Geplaatst:
25-07-2015

Genomineerd: Hoort dit thuis in de encyclopedie? Past dit onderwerp in Wikipedia?

Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia vindt dat het onderwerp van dit artikel niet past in deze encyclopedie.
Deze persoon heeft daarom voorgesteld dit artikel te laten verwijderen. Het artikel is daartoe op de beoordelingslijst geplaatst.

(/)

NB: deze melding dient te blijven staan tot de verwijderingsdiscussie afgesloten is.
Algemene informatie is te vinden op Wat Wikipedia niet is, Relevantie en de uitleg bij "te beoordelen pagina's".

Smosh
Links Ian Hecox en rechts Anthony Padilla
Links Ian Hecox en rechts Anthony Padilla
Genre Comedy
Speelduur 3 tot 8 minuten
Bedenker Anthony Padilla en Ian Hecox
Hoofdrollen Anthony Padilla, Ian Hecox, Mrs. Hecox e.a.
Montage Anthony Padilla (YouTube) en Ian Hecox (Smosh.com)
Land van oorsprong Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Taal Engels
Gerelateerde series Smosh 2nd Channel
Uitzendingen
Start 19 november 2005
Afleveringen 447 (op 17 december 2014)
Seizoenen 7
Netwerk YouTube
Website

Smosh is een webshow op YouTube en hun website bedacht door Anthony Padilla (16 september 1987) en Ian Hecox (Sacramento, 30 november 1987). Het duo maakt sinds 19 november 2005 komische filmpjes die per stuk gemiddeld tussen de 2 en 22 miljoen keer worden bekeken, het duo heeft in mei 2015 20 miljoen abonnees behaald.

2005: het begin[bewerken]

Smosh begon op 19 november 2005 met een filmpje waarin Anthony en Ian playbackten op het Power Rangers-thema. Dit thema sloeg niet aan bij het publiek. Een latere video over het Pokémon-thema werd wel goed bekeken. De video werd uiteindelijk door YouTube geblokkeerd, omdat deze muziek bevatte waar auteursrecht op zat. Verder hadden ze op dezelfde dag ook het Mortal Kombat-thema en een filmpje getiteld The Epic Battle: Jesus vs Cyborg Satan geüpload op YouTube.

Food Battle[bewerken]

In 2006 introduceerde Smosh Food Battle. Dit was een strijd tussen Anthony en Ian waarin ze met hun favoriete eten testten welke dagelijkse taken ze na het nuttigen hiervan het best konden uitvoeren. Aan het einde stierf een van de twee deelnemers altijd, waardoor de ander won. De punten die ze behaalden waren niet belangrijk voor het resultaat. Omdat Food Battle zo populair was, werd het ieder jaar herhaald. Ian koos elk jaar als eten een roze gespikkelde donut, Anthony koos elk jaar ander eten en vanaf 2009 liet hij het publiek stemmen op acht keuzes.

SmoshGames[bewerken]

In 2012 begon Smosh een kanaal waarop ze recensies, speelsessies en gamenieuws uploaden. Op dit kanaal zijn Anthony en Ian minder actief. David Moss (Lasercorn), Matt Sohinki (Sohinki) en Joshua Ovenshire (Jovenshire) presenteren de meeste programma's op dit kanaal. Deze drie mannen hadden voordat ze bij Smosh Games kwamen ook nog hun eigen kanaal op YouTube, genaamd Clevver Games.

Zie ook[bewerken]