Smosh

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Smosh
Links Ian Hecox en rechts Anthony Padilla
Links Ian Hecox en rechts Anthony Padilla
Genre Comedy
Speelduur 3 tot 8 minuten
Bedenker Anthony Padilla en Ian Hecox
Hoofdrollen Anthony Padilla, Ian Hecox, Mrs. Hecox e.a.
Montage Anthony Padilla (YouTube) en Ian Hecox (Smosh.com)
Land van oorsprong Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Taal Engels
Gerelateerde series IanH, askcharlie, AnthonyPadilla, SmoshGames, ShutUp!Cartoons,

Smosh 2nd Channel

Uitzendingen
Start 19 november 2005
Afleveringen 447 (op 17 December 2014)
Seizoenen 7
Netwerk YouTube
Website
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Smosh is een webshow op YouTube en hun website bedacht door Anthony Padilla (16 september 1987) en Ian Hecox (Sacramento, 30 november 1987). Het duo maakt sinds 19 november 2005 komische filmpjes die per stuk gemiddeld tussen de 2 en 22 miljoen keer worden bekeken.

2005: Het begin[bewerken]

Smosh begon op 19 november 2005 met een filmpje waarin Anthony en Ian playbackten op het Power Rangers-thema. Dit thema sloeg niet aan bij het publiek (maar is nu meer dan 8 miljoen keer bekeken). Een latere video over het Pokémon-thema werd wel goed bekeken, meer dan 24 miljoen keer zelfs. De video werd uiteindelijk door YouTube geblokkeerd, omdat deze muziek bevatte waar auteursrecht op zat. Verder hadden ze op dezelfde dag ook het Mortal Kombat-thema en een filmpje genaamd The Epic Battle: Jesus vs Cyborg Satan geüpload op YouTube

Food Battle[bewerken]

In 2006 introduceerde Smosh Food Battle. Dit was een strijd tussen Anthony en Ian waarin ze met hun favoriete eten testen welke dagelijkse taken ze na het nuttigen hiervan het best kunnen uitvoeren. Aan het einde sterft een van de twee deelnemers altijd, waardoor de ander wint. De punten die ze scoren zijn niet belangrijk voor het resultaat. Omdat Food Battle zo populair was, werd het ieder jaar herhaald. Ian kiest elk jaar als eten een roze gespikkelde donut, Anthony kiest elk jaar ander eten en sinds 2009 laat hij het publiek stemmen op 8 keuzes.

Food Battle-overzicht[bewerken]

Jaar Anthony's voedsel Winnaar Sterfgeval verliezer
2006 Taquito Ian Anthony verdrinkt in een zwembad
2007 Selderij Anthony Ian rijdt met zijn auto tegen een lantaarnpaal
2008 Churros Ian Anthony wordt door een in de lucht gegooide churro doorboord.
2009 Burrito Ian Anthony wordt door Ian vergiftigd nadat Ian Cyanide in Anthony's burrito stopte.
2010 Spaanse peper Anthony Anthony wordt door Ian in een rolstoel het zwembad in geduwd maar overleeft het, Daarna stapt Ian van schrik in een emmer water met een föhn erin en wordt hij geëlektrocuteerd.
2011 Regenbooglolly Anthony Ian en de aangever van de overwinning worden door een pijl die in de regenbooglolly van Anthony zat doorboord, maar er is niemand die officieel kan aankondigen dat Anthony heeft gewonnen. Anthony liet een dag na het uitkomen van de video weten dat een presentator niet nodig is en dat de primaire regel (het langste overleven) telt. Dit herhaalde Anthony in de aankondigingsvideo van Food Battle 2012 tegen een postbezorger vlak voordat ze overvallen werden door Ian die eruit ziet als een zombie.
2012 Vietnamese loempia Anthony Anthony verwisselde terwijl Ian bewusteloos was hun hersenen met elkaar en Anthony (in het lichaam van Ian) verwisselde daarna het hart van Ian (in Anthony's lichaam) met zijn donut, wat leidde door de dood van Ian.
2013 grote gummi slang Ian Ian sloeg zichzelf met een donut onder hypnose terwijl Anthony werd doorboord met een zwaard dat uit het plafond viel, Ian ging niet dood.
2014 Steenlolly de presentator Anthony stierf door gif en Ian wordt door de presentator in een emmer gif geduwd. Hierna benoemt hij zichzelf tot winnaar.

SmoshGames[bewerken]

In 2012 begon Smosh een kanaal waarop ze reviews, speelsessies en gamenieuws uploaden. Op dit kanaal zijn Anthony en Ian minder actief. David Moss (Lasercorn), Matt Sohinki (Sohinki) en Joshua Ovenshire (Jovenshire) presenteren de meeste programma's op dit kanaal. Deze drie mannen hadden voordat ze bij Smosh Games kwamen ook nog hun eigen kanaal op YouTube, genaamd Clevver Games.

Bekende personages en personen[bewerken]

De bekende personages en personen van Smosh zijn:

 • Ian Hecox
 • Anthony Padilla
 • Boxman
 • Benny Jean
 • That Damn Neighbour
 • Antoinette Padilla (Anthony's zus. Dit is in het echt Anthony verkleed als vrouw. Ian en Antoinette hebben een knipperlichtrelatie.)
 • Mari
 • Metrosexual Hipster
 • Sergeant Anous (Ian als politieagent)
 • Ian's mom
 • Teleporting Fat Guy
 • Charlie the Drunk Guinea Pig
 • Stevie
 • Keith
 • Noah
 • Olivia

Zie ook[bewerken]