Snow White's Scary Adventures

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Snow White's Scary Adventures
De darkride in Tokyo Disneyland
De darkride in Tokyo Disneyland
Algemene informatie
Huidige locatie 1. Disneyland Park, Vlag van Verenigde Staten
2. Magic Kingdom, Vlag van Verenigde Staten
3. Tokyo Disneyland, Vlag van Japan
4. Disneyland Park, Vlag van Frankrijk
Soort attractie Darkride
Bouwer(s) WED Enterprises
Opdrachtgever Walt Disney Imagineering
Status 1. geopend
2. gesloten
3. geopend
4. geopend
Opening 1. 17 juli 1955
2. 1 oktober 1971
3. 15 juli 1983
4. 12 april 1992
Sluiting 2. 31 mei 2012
Thematisatie en muziek
Thema Sneeuwwitje en de zeven dwergen
Voorshow Niet aanwezig
Eigenschappen
Ritduur 1. 1 min 50 sec
2. 2 min 50 sec
3. 2 min 30 sec
4. 2 min
Onride foto Niet aanwezig
Veiligheid
Veiligheidsbeugel Heupbeugel
Wachtrij
Snelpas Niet aanwezig
Single riders-rij Niet aanwezig
Baby switch Niet aanwezig
Portaal  Portaalicoon   Attractieparken

Snow White's Scary Adventures (Nederlands: Sneeuwwitjes enge avonturen) is een darkride in de attractieparken Magic Kingdom, Disneyland Park Anaheim, Tokyo Disneyland en Disneyland Park Paris en is gebaseerd op de film van Sneeuwwitje en de zeven dwergen van Disney.

Bezoekers nemen plaats in een karretje, waarvan het transportsysteem een rails is. Tijdens de rit komen bezoekers langs verschillende scènes waarin, door middel van verschillende audio-animatronics, het verhaal van Sneeuwwitje en de zeven dwergen verteld wordt.

Versies[bewerken]

Disneyland Park Anaheim[bewerken]

Deze versie is geopend op 17 juli 1955 tezamen met het park zelf en is daarmee de oudste en eerste versie. De darkride is later verbouwd en heropend op 23 mei 1983. Per voertuig is er maximaal plaats voor vier personen. De rit duurt circa 1:50 minuten en er wordt tijdens de rit alleen Engels gesproken.

Magic Kingdom[bewerken]

Deze versie is geopend op 1 oktober 1971 tezamen met het park zelf, en later verbouwd en heropend in december 1994. Voor 1994 konden er per karretje maximaal vier personen plaats nemen. Tijdens de verbouwing is de capaciteit van de voertuigen opgehoogd naar zes personen. De rit duurde circa 2:30 minuten en er werd tijdens de rit alleen Engels gesproken. Op 30 mei 2012 werd de attractie voorgoed gesloten, met het vooruitzicht op de toekomstplannen van Fantasyland in het park.[1]

Tokyo Disneyland[bewerken]

Deze versie is geopend op 15 april 1983 tezamen met het park zelf. Per voertuig is er maximaal plaats voor vier personen. De rit duurt circa 2:30 minuten en er wordt tijdens de rit alleen Japans gesproken. De officiële naam voor de Japanse versie mist scary in de titel, wat de titel tot Snow White's Adventures maakt.

Disneyland Park in Parijs[bewerken]

Deze versie is de jongste van alle Disneyparken en is geopend op 12 april 1992 tezamen met het park zelf. Per voertuig is er plaats voor maximaal zes personen. De rit duurt circa twee minuten en er wordt tijdens de rit alleen Frans gesproken. De officiële naam voor de Franse versie is dan ook Blanche-Neige et les Sept Nains.

Boven de ingang van de versie in Parijs is de stiefmoeder van Sneeuwwitje te vinden achter een raam met openhangende gordijnen.

Externe links[bewerken]