Snugborough

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Snugborough ligt aan de zuidkant van het circuit van Man vlak bij Braddan Bridge

Snugborough (voorheen Manx: Cronk Dhoo "Zwarte heuvel") is een markant punt in de Snaefell Mountain Course tijdens de Isle of Man TT en de Manx Grand Prix. Bij Snugborough staat de 2nd Milestone van het circuit. Die markeert het punt dat twee mijl na de start/finish bij de TT Grandstand in Douglas ligt en bevindt zich tussen de andere markante punten Braddan Bridge en Union Mills.

Circuitverloop[bewerken | brontekst bewerken]

Het gedeelte tussen Braddan Bridge en Union Mills langs de tweede mijlpaal en Snugborough is tegenwoordig weinig spectaculair. Tot in de jaren zeventig bevatte het nog twee bochten kort voor Union Mills, maar die werden bij de wegverbeteringen in 1976 verwijderd. Sindsdien heet dit gedeelte ook wel "Snugborough Straight" en kunnen er ondanks de lichte helling hoge snelheden worden gehaald. Pas aan het einde van Snugborough, bij nadering van Union Mills, ligt een flauwe aflopende bocht naar links.

Wegverbeteringen[bewerken | brontekst bewerken]

In 1976 was de omgeving van de tweede mijlpaal onderdeel van een groot verbeteringsprogramma waarbij een aantal wegen op het eiland Man werden verbreed door de Isle of Man Highway Board. De bochten bij Snugborough werden verwijderd. Aan het einde van de jaren negentig werden meer kleine verbredingen aangebracht.