Sociaal Economisch Onderzoek Rotterdam

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Geplaatst:
14-09-2015

Genomineerd: Hoort dit thuis in de encyclopedie? Past dit onderwerp in Wikipedia?

Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia vindt dat het onderwerp van dit artikel niet past in deze encyclopedie.
Deze persoon heeft daarom voorgesteld dit artikel te laten verwijderen. Het artikel is daartoe op de beoordelingslijst geplaatst. De volgende reden is hiervoor opgegeven:
Het encyclopedisch belang van dit bedrijfje wil me maar niet duidelijk worden, zelfs bij herhaalde lezing.

(/)

NB: deze melding dient te blijven staan tot de verwijderingsdiscussie afgesloten is.
Algemene informatie is te vinden op Wat Wikipedia niet is, Relevantie en de uitleg bij "te beoordelen pagina's".

SEOR BV. is een nauw aan de Economische Faculteit van de Erasmus Universiteit gelieerd onderzoeksinstituut. SEOR is opgericht in 1987 en voert contractonderzoek uit voor derden, waaronder ministeries, gemeenten en internationale organisaties. Oorspronkelijk was SEOR alleen werkzaam op het gebied van Macro-economie, Internationale economie en Ontwikkelingseconomie.

In 1999 is, met de komst van een nieuwe directeur, arbeidsmarkt onderzoek toegevoegd als onderzoeksgebied en twee jaar later is daar het onderzoeksgebied marktwerking en regulering bij gekomen. In 2004 is Ocfeb opgeheven en gedeeltelijk ondergebracht bij marktwerking en regulering.

In 2006 is ISEO onderdeel geworden van SEOR. Daarmee heeft SEOR het onderzoeksgebied van ISEO, sociale ongelijkheid, en het beheer van de SPVA-bestanden overgenomen.

SEOR is verantwoordelijk voor de Polderparade. Dit is een ranglijst op basis van het aantal citaties in Nederlandse tijdschriften van Belgische en Nederlandse economen.

Externe link[bewerken]