Sodom (band)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Sodom in 2007

Sodom is een Duitse thrashmetalband, opgericht in 1981. De oorspronkelijke bezetting bestond uit Tom Angelripper (bas en zang), Chris Witchhunter (drums) en Aggressor (gitaar). De muziek van Sodom was geïnspireerd op bands als Motörhead en Venom.

Na verschillende wisselingen in de bezetting bracht Sodom in 1987 het album Persecution Mania uit, wat zorgde voor de definitieve doorbraak van de band. Na het livealbum Mortal Way of Live, zorgde het volgende studioalbum Agent Orange voor grotere bekendheid, ook buiten de Duitse landsgrenzen. Sindsdien staat Sodom bekend als een van de grote Duitse thrashmetalbands, samen met Destruction en Kreator.

Na dit hoogtepunt bracht Sodom nog op regelmatige basis albums uit; in eerste instantie vooral met deathmetalinvloeden, daarna met invloeden uit de hardcore. Het succes was wisselend. Bassist en zanger Tom Angelripper bracht ook enkele soloalbums uit, met metalversies van drankliederen en Duitse schlagers.

Eind 2005 kwam er een nieuw album van Sodom uit. Tevens werd er gewerkt aan een serie dvd's die de geschiedenis van de band in beeld brengt. Begin 2018 kondigde Angelripper aan te splitten met Kost en Freiwald.

Bezetting[bewerken | brontekst bewerken]

Tijdlijn[bewerken | brontekst bewerken]

Huidige leden[bewerken | brontekst bewerken]

Voormalige leden[bewerken | brontekst bewerken]

Discografie[bewerken | brontekst bewerken]

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]

Zie de categorie Sodom (musical group) van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.