Sofie Engelen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Sofie Engelen (Antwerpen, 19 september 1980) is een Vlaams televisieproducer en radiopresentatrice bij Studio Brussel.

Na haar studies Vertaler/tolk was Engelen onder het pseudoniem Jenny from de blok een tijdje te horen op radiozender Studio Brussel, een job die ze combineerde met die van productiemedewerker voor de VRT-serie 16+ en enkele docureeksen van Het leven zoals het is.

Vanaf de zomer van 2006 ging ze aan de slag bij EXQI en maakte ze samen met Wendy Huyghe reportages voor muziekzender TMF. In maart 2007 werd het duo er volwaardige vj's en kregen ze hun eigen programma, genaamd Comité P(arty). Nadien presenteerde Engelen voor TMF onder meer Dare2Seduce, de Ultratop 50, de Ultratip 30, de Most Played Top 20, Eat This!, De Afrekening en What The F*ck. Dat laatste programma presenteerde ze samen met Astrid Demeure, haar nieuwe gezellin na het vertrek van Wendy Huyghe.

Tijdens de zomer van 2010 trok ze voor TMF naar Burundi, waar ze samen met een aantal jongeren het spraakmakende programma Yes We Can inblikte. Hierop kwam een jaar later nog een vervolg, genaamd Yes You Can.

In oktober 2011 werd ze ontslagen bij TMF na een ontslagronde waarbij veel medewerkers geen contractverlenging kregen en werkt ze als zelfstandig presentator en producer. In de zomermaanden van 2012 presenteerde ze samen met Maxime De Winne op Humoradio. In 2013 presenteert ze een muziekprogramma voor Belgacom TV, genaamd PandaSessions.

In oktober 2013 startte Sofie als presentatrice/mentor van het programma Krijg carte blanche, te zien OP12.

Vanaf september 2014 zal ze te horen zijn in Nightcall, een nachtelijk verzoekprogramma op Studio Brussel tussen 0u en 2u. Ze zal het programma afwisselend presenteren met Sien Wynants.

In 2014 werkte ze als soundtrackcoördinator voor de film Belgica van Felix Van Groeningen. Ze werkte toen nauw samen met Soulwax.

Sinds 6 mei 2016 presenteert ze samen met Maxime De Winne het programma Deal Duel op VIER.

In 2019 raakte bekend dat ze het nieuwe lid van Goe Vur In Den Otto wordt, het Antwerpse dj-duo dat hoofdzakelijk heavy metal draait.