Songwriter

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Geplaatst:
27-04-2016

Genomineerd   Deze pagina is genomineerd voor verwijdering

Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia, vindt dat deze pagina in deze vorm niet binnen de Wikipedia-encyclopedie past. De pagina is daarom aangedragen op de beoordelingslijst. Daar is mogelijk ook een meer gedetailleerde reden voor de verwijderingsnominatie te vinden.

Na plaatsing op de beoordelingslijst blijft dit artikel minstens twee weken staan, zodat eventuele bezwaren ingebracht kunnen worden. Als je het artikel zodanig kunt verbeteren dat daarmee de redenen voor verwijdering komen te vervallen, aarzel dan vooral niet om het te verbeteren. Vergeet niet om dit op de genoemde lijst te vermelden.

Pas als het artikel dusdanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past, kan deze melding verwijderd worden. Geef dit aan op de lijst door het toevoegen van de reden. (/)

Zie het artikel Dit artikel beschrijft het beroep of de functie. Zie Songwriter (album) voor het gelijknamige muziekalbum van Justin Hayward uit 1977.

Een songwriter (letterlijk liedjesschrijver) is de componist en tekstschrijver van liedjes.

Deze persoon heeft een belangrijke functie binnen een band. De zanger en/of band kunnen bijvoorbeeld het onderwerp van het nummer van tevoren bepalen, waarna de songwriter deze zal componeren op een instrument naar keuze.

Een songwriter kan ook zijn eigen nummers zingen. Dit kan zowel binnen een band als solo. De term "singer-songwriter" wordt vanaf de jaren zestig gebruikt om artiesten aan te duiden die hun eigen werk, vaak solo, ten gehore brengen.

Zie ook[bewerken]