Soulvation

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Soulvation is een danceact uit Nederland bedacht door dj Ronald Molendijk en toetsenist Jeroen Rietbergen. Met Reset Your Brain scoorde de groep in de zomer van 2003 hun grootste hit. Sinds 2017 bestaat de act uit Molendijk en Erland Galjaard.

Geschiedenis[bewerken]

Rond 2000 kwamen Molendijk en Rietbergen met het idee om housemuziek ook live te gaan vertolken.[1] Ze richtten Soulvation op. Hiervoor verzamelde het tweetal een groep muzikanten en vocalisten. Zangeressen van de groep waren Caroline Dest en Marloes Nova. Soulvation debuteerde in 2001 met het nummer I Just Can't Stop en het album Some Love, waarop gastbijdragen van Hans Dulfer en Candy Dulfer stonden. Vanaf dat moment trad de groep op op diverse festivals. In 2002 won de band een Essent Award en speelde op Noorderslag. In de zomer van 2002 werd met Summer In The City (2002) opnieuw een hit gescoord. In het voorjaar van 2002 wisselde Soulvation van platenmaatschappij. Molendijk was ontevreden over PIAS, die de band naar zijn zeggen verwaarloosde.[2] Door het vertrek naar BMG werd het debuutalbum echter om onduidelijke redenen uit de handel genomen. Opvolger One deed het goed. Dit mede door de hit Reset Your Brain, die de top tien bereikte. In 2006 volgde het album Motivated. Dit leidde tot het hitje I Wanna Be With You. Jeroen Rietbergen verliet de band in 2008. Hoewel de band nooit officieel werd opgeheven, was Soulvation sinds 2010 niet meer actief. Sinds 2017 is Soulvation weer actief, ditmaal met Molendijk en Erland Galjaard als bezetting. Beiden draaiden sinds 2010 al af en toe als duo.

Discografie[bewerken]

Studioalbums:

  • Some Love (2001)
  • One (2003)
  • Motivated (2006)

Trivia[bewerken]

  • In 2002 kreeg Soulvation het aan de stok met OOR-columnist John van Luyn die de groep "band zonder fans" noemde. Dit leidde tot een boze brief van Ronald Molendijk die meldde dat die belediging hem de volgende ontmoeting zijn tanden zou kosten.[3]

Externe link[bewerken]