Space Jam: A New Legacy

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Space Jam: A New Legacy
Space Jam: A New Legacy
(Filmposter op en.wikipedia.org)
Regie Malcolm D. Lee
Producent Ryan Coogler
LeBron James
Maverick Carter
Duncan Henderson
Scenario Juel Taylor
Tony Rettenmaier
Keenan Coogler
Terence Nance
Jesse Gordon
Celeste Ballard
Verhaal Juel Taylor
Tony Rettenmaier
Keenan Coogler
Terence Nance
Gebaseerd op Space Jam
van Leo Benvenuti,
Steve Rudnick,
Timothy Harris
en Herschel Weingrod
Hoofdrollen LeBron James
Don Cheadle
Khris Davis
Sonequa Martin-Green
Jeff Bergman
Eric Bauza
Zendaya
Muziek Kris Bowers[1]
Montage Bob Ducsay
Cinematografie Salvatore Totino
Productiebedrijf Warner Animation Group
Proximity
SpringHill Entertainment
Distributie Warner Bros. Pictures
Première 12 juli 2021 (Los Angeles)
Vlag van Nederland 14 juli 2021
Vlag van België 14 juli 2021
Vlag van de Verenigde Staten 16 juli 2021
Genre Animatie / Sport
Speelduur 115 minuten
Taal Engels
Land Vlag van de Verenigde Staten Verenigde Staten
Budget US$ 150 miljoen[2]
Opbrengst US$ 163 miljoen[3]
Voorloper Space Jam (1996)
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Space Jam: A New Legacy (ook bekend als Space Jam 2) is een Amerikaanse liveaction / geanimeerde komische sportfilm uit 2021, geregisseerd door Malcolm D. Lee en geproduceerd door de Warner Animation Group. De film is een vervolg op de film Space Jam uit 1996. De hoofdrol wordt gespeeld door basketballer LeBron James. De film bevat ook de Looney Tunes-personages zoals Bugs Bunny, Daffy Duck en Marvin the Martian, en Lola Bunny. James treedt ook op als producer naast Ryan Coogler, die samen met Sev Ohanian het script schreef.

Verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

Basketbalkampioen en wereldicoon LeBron James en zijn jongste zoon Dom (Cedric Joe) - die ervan droomt om een videogameontwikkelaar te worden in plaats van in de voetsporen van zijn vader te treden - komen vast te zitten in de Warner 3000 Server-Verse, een virtuele ruimte geregeerd door een tirannieke AI onder de naam Al-G Rhythm (Don Cheadle).

Nadat Dom is gevangengenomen, moet LeBron hem redden en veilig thuiskomen door Bugs Bunny, Daffy Duck, Porky Pig, Lola Bunny en andere notoir ongedisciplineerde Looney Tunes te leiden om een basketbalwedstrijd te winnen tegen de gedigitaliseerde kampioenen van Al-G op het veld, de Goon Squad: een team van krachtige virtuele avatars van professionele basketbalsterren.

Cast[bewerken | brontekst bewerken]

Ook volgende spelers uit de NBA (National Basketball Association) spelen zichzelf in de film:

Uit de WNBA zien we volgende speelsters aan het werk:

De volgende Acteurs/bekendheden hebben een cameo in de film:

Voice-cast voor de animatiefiguren:

Productie[bewerken | brontekst bewerken]

Ontwikkeling[bewerken | brontekst bewerken]

Een vervolg op Space Jam was al in 1997 gepland. Toen de ontwikkeling begon, zou Space Jam 2 een nieuwe basketbalcompetitie omvatten tussen de Looney Tunes en een nieuwe schurk genaamd Berserk-O !. Kunstenaar Bob Camp kreeg de opdracht om Berserk-O! en zijn handlangers uit te werken. Joe Pytka zou zijn teruggekeerd om te regisseren en Spike Brandt en Tony Cervone hebben zich aangemeld als animatiesupervisors. Michael Jordan was het er echter niet mee eens om in een vervolg te schitteren. Volgens Camp loog een producent tegen de ontwerpkunstenaars door te beweren dat Jordan zich had aangemeld om de ontwikkeling gaande te houden. Warner Bros. annuleerde uiteindelijk de plannen voor Space Jam 2.

Het potentiële vervolg keerde terug naar het begin als 'Spy Jam' hier zou Jackie Chan in het script spelen. De studio was ook van plan een film te maken met de titel Race Jam, met in de hoofdrol Jeff Gordon. Bovendien onthulde Pytka dat hij na het succes van de eerste film een verhaal had gekregen voor een vervolg waarin professionele golfer Tiger Woods zou hebben gespeeld, met Jordan in een kleinere rol. Pytka legde uit hoe het idee voortkwam uit een scriptconferentie buiten de studio, waarbij naar verluidt mensen betrokken waren die aan de originele film werkten. Producent Ivan Reitman was naar verluidt voorstander van een film waarin Jordan opnieuw de hoofdrol zou spelen. De vervolgfilms werden uiteindelijk geannuleerd ten gunste van Looney Tunes: Back in Action (2003). Een film met de titel Skate Jam was aanvankelijk ook een idee met Tony Hawk in de hoofdrol. Er waren plannen om de productie onmiddellijk na de release van Looney Tunes: Back in Action te laten beginnen, maar deze werden geannuleerd vanwege de slechte financiële prestaties van de film, ondanks een verbeterde kritische ontvangst bij Space Jam.

De gesprekken over een vervolg op Space Jam begonnen na de release van de eerste film, maar gingen uiteindelijk niet door vanwege de weigering van Michael Jordan om terug te keren. Verschillende mogelijke spin-offs, gericht op andere atleten, waaronder Jeff Gordon, Tiger Woods en Tony Hawk, werden ook besproken, maar kwamen nooit tot bloei. Een door LeBron James geleid vervolg werd officieel aangekondigd in 2014, en na een aantal jaren begon het filmen onder Terence Nance in juni 2019 rond Los Angeles. Na een paar weken filmen verliet Nance het project; Lee werd ingehuurd om hem te vervangen in juli 2019. De productie werd afgerond in september 2019.

Release[bewerken | brontekst bewerken]

Space Jam: A New Legacy ging in première op 12 juli 2021 in de Regal LA Live bioscoop in Los Angeles.[4] De film wordt in de Verenigde Staten op 16 juli 2021 in de bioscoop uitgebracht door Warner Bros. Pictures. Het is de eerste in de bioscoop uitgebrachte film met de Looney Tunes-personages sinds de release van Looney Tunes: Back in Action in 2003. In Nederland wordt de film op 14 juli 2021 uitgebracht.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]

(en) Pictogram film Space Jam: A New Legacy in de Internet Movie Database