Michael Vartan

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Michael Vartan
Michael Vartan, 2009
Algemene informatie
Volledige naam Michael S. Vartan
Geboren 27 november 1968
Geboorteplaats Boulogne-Billancourt
Land Vlag van Frankrijk Frankrijk
Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Werk
Jaren actief 1989-
(en) IMDb-profiel
(mul) TMDb-profiel
(en) AllMovie-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Michael Vartan (Boulogne-Billancourt, 27 november 1968) is een Frans-Amerikaans acteur. Hij werd in 2004 genomineerd voor een Saturn Award voor zijn rol als Michael Vaughn in de televisieserie Alias.

Achtergrond[bewerken | brontekst bewerken]

Vartan is de enige zoon van Eddie Vartan, een Franse muzikant en Doris, een Amerikaanse schilder. Zijn ouders scheidden toen hij vijf jaar oud was. In zijn kindertijd leefde hij in Frankrijk, maar toen hij achttien jaar werd, verhuisde hij naar zijn moeder in de Verenigde Staten, om zo de verplichte militaire dienst in Frankrijk te ontlopen. Daar studeerde hij aan een acteerschool.

Carrière[bewerken | brontekst bewerken]

Zijn debuut maakte hij in de Franse film Un Homme et Deux Femmes (1990), daarna volgde Promenades d'été (1992). In 1993 maakte hij zijn internationale debuut met de Italiaanse film Fiorile, waarin hij een Franse soldaat speelde. Zijn eerste grote Amerikaanse film was The Pallbearer (1996) met Gwyneth Paltrow en David Schwimmer. In Never Been Kissed (1999) had hij een hoofdrol als leraar naast Drew Barrymore. Daarna was hij te zien in The Next Best Thing (2000) en It Had to be You (2000). Van 2001 tot 2006 speelde Vartan CIA-agent Michael Vaughn in de Amerikaanse televisiereeks Alias. Ondertussen speelde hij in enkele andere films: One Hour Photo (2002) met Robin Williams en Monster-in-Law (2004) met Jennifer Lopez. Hij speelde enkele gastrollen in televisieseries zoals Friends (1997), Ally McBeal (2000) en Kitchen Confidential (2005).

Filmografie[bewerken | brontekst bewerken]

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]