RSD Alcalá

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
RSD Alcalá
RSD Alcalá
RSD Alcalá
Naam Real Sociedad Deportiva Alcalá
Bijnaam Rojillos
Opgericht 1929
Stadion Estadio Municipal El Val, (Alcalá de Henares)
Capaciteit 7.500
Voorzitter Francisco Goya Gato
Trainer Carlos Pérez Salvachúa
Competitie Tercera División Grupo 7 (IV)
Thuis
Uit
Portaal  Portaalicoon   Voetbal

RSD Alcalá is een Spaanse voetbalclub. Thuisstadion is het Virgen del Val in Alcalá de Henares. Het team speelt sinds 2019/20 in de Tercera División.

Historie[bewerken | brontekst bewerken]

RSD Alcalá is opgericht in 1929 en is daarmee een van de oudste clubs van de Comunidad Madrid. Het was ook de eerste club in haar omgeving dat een zomertrofee organiseerde en deze vernoemde naar haar meest beroemde inwoner: de Trofeo Cervantes.

RSD Alcalá voetbalt sinds 1960 op professioneel niveau voetbal, maar heeft nog nooit hoger gespeeld dan de Segunda División B. In het seizoen 2004/05 was het dicht bij promotie naar de Segunda División A, maar het werd uitgeschakeld in de play-offs. In dat seizoen behaalde de club ook haar hoogste positie ooit: een 4e plaats. Een jaar later degradeerde de ploeg verrassend naar de Tercera División Grupo 7. In 2009 keerde de club terug in de Segunda B.

Einde seizoen 2012-2013 volgde dan weer een degradatie en het ging van kwaad naar erger met op het einde van het seizoen 2017-2018 een tweede degradatie naar 1ste Regionaal. Daar werd tijdens het eerste seizoen weer de promotie afgedwongen, zodat de ploeg vanaf seizoen 2019-2020 weer actief was in de Tercera.

Gewonnen prijzen[bewerken | brontekst bewerken]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]