Scooby-Doo and the Witch's Ghost

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Scooby-Doo and the Witch's Ghost
Regie Jim Stenstrum
Producent Davis Doi
Joseph Barbara
William Hanna
Scenario Rick Copp
David A. Goodman
Hoofdrollen Scott Innes
Frank Welker
Mary Kay Bergman
B. J. Ward
Jennifer Hale
Peter Renaday
Tim Curry
Muziek Louis Febre
Distributie Warner Bros. Home Video
Première 5 oktober 1999
Genre Animatie
Speelduur 70 minuten
Taal Engels
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Voorloper Scooby-Doo on Zombie Island
Vervolg Scooby-Doo and the Alien Invaders
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
(mul) TMDb-profiel
(en) AllMovie-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Scooby-Doo and the Witch's Ghost is een Amerikaanse animatiefilm, en de tweede direct-naar-video-film gebaseerd op de serie Scooby-Doo. De film kwam uit op 5 oktober 1997 en werd geproduceerd door Warner Bros. Animation. De film werd geregisseerd door Jim Stenstrum.

Verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

De Mystery, Inc. groep wordt door horrorschrijver Ben Ravencroft uitgenodigd in diens thuisstad Oakhaven. Wanneer de groep hier aankomt blijkt de stad te worden geteisterd door de geest van een heks. Ben Ravencroft gelooft dat de geest die van zijn voorouder Sarah Ravencroft is, die honderden jaren geleden door de inwoners van de stad ter dood werd veroordeeld omdat ze een heks was. In werkelijkheid was ze een genezer, een Wiccan. Hij wil de hulp van Mystery Inc. om haar naam te zuiveren.

De groep ontmoet tijdens hun onderzoek een gothic rockband genaamd de Hex Girls, bestaande uit Luna, Dusk en Thorn.

Aanvankelijk is Mystery Inc sceptisch over de heksgeest, en ze vermoeden dat het zoals altijd een verkleed persoon is. Ze vermoeden dat dit spook gebruikt wordt door de burgemeester en de dorpelingen als een publiciteitsstunt. Maar het team moet al snel terugkomen op deze conclusie, want ze hebben te maken met een echte geest.

Dan blijkt dat Ben hen heeft voorgelogen. Zijn voorouder was wel een heks. Hij heeft haar geest terug gehaald uit de dood zodat ze wraak kan nemen op de stad. Het blijkt dat alleen Thorn de geest van Sara Ravencroft kan stoppen omdat zij wel een Wiccan als voorouder had. Thorn slaagt erin Sara’s geest terug te zuigen in het boek waarmee Ben haar uit de onderwereld heeft gehaald. Voordat ze in het boek verdwijnt sleurt Sara Ben met zich mee. Naderhand wordt het boek verbrand.

Nu dit achter de rug is, geven de Hex Girls alsnog hun concert. Mystery, Inc speelt mee als achtergrondkoor.

Rolverdeling[bewerken | brontekst bewerken]

Acteur Personage
Innes, Scott Scott Innes Scooby-Doo, Shaggy Rogers
Welker, Frank Frank Welker Fred Jones
Bergman, Mary Kay Mary Kay Bergman Daphne Blake
Ward, B.J. B.J. Ward Velma Dinkley
Curry, Tim Tim Curry Ben Ravencroft
Wiedlin, Jane Jane Wiedlin Dusk
Hale, Jennifer Jennifer Hale Thorn
Brooks, Kimberly Kimberly Brooks Luna
MacNeille, Tress Tress MacNeille Sarah Ravencroft
Joles, Bob Bob Joles Jack
Renaday, Peter Peter Renaday McKnight

Trivia[bewerken | brontekst bewerken]

  • De Hex Girls doken later weer op in de film Scooby-Doo and the Legend of the Vampire en in de aflevering "The Vampire Strikes Back" van de serie What's New, Scooby-Doo?.
  • Ben Ravencroft is duidelijk gebaseerd op Stephen King.
  • In de film leest Ben Ravencroft een krant waarin een artikel staat over het "Moat Monster Mystery". Dit was de zaak die "Mystery Inc" aan het begin van de vorige film oploste.
  • Daphne vraagt in deze film aan Fred waarom zij altijd alleen op stap gaan, los van Velma, Scooby en Shaggy. Dit is een referentie naar de originele televisieserie, waarin dat nogal vaak gebeurde. Dit was omdat het productieteam Fred en Daphne niet graag tekende en hen daarom scheidde van de rest van de groep.
  • De slotscène waarin Mystery Inc meespeelt in een band is een referentie naar het originele idee voor de Scooby-Doo series, waarin de serie zou draaien om een tienerband die mysteries oplost.
  • In de film worden heksen gezien als slecht, en wiccans als goed. In werkelijkheid zien veel Wiccans zichzelf als heksen, en voor hen heeft het woord “heks” geen negatieve betekenis.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]