Jan III van Glymes: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
551 bytes toegevoegd ,  13 jaar geleden
geen bewerkingssamenvatting
(Pagina aangemaakt: "'''Jan III van Glymes''' of '''Jan III van Bergen''' was een edelman die leefde van 1452-1532. Hij was de zoon van Jan II van Glymes en [[Margaretha van Ro...")
 
 
Jan III was, evenals zijn vader, een belangrijk man. Zo was hij Eerste Kamerheer aan het Bourgondisch-Oostenrijkse hof van [[Filips I van Kastilië|Filips de Schone]], [[Maximiliaan van Oostenrijk]], en [[Karel V van het Heilige Roomse Rijk|Keizer Karel V]]. Hij was Ridder in de [[Orde van het Gulden Vlies]] en ging in die hoedanigheid in [[1508]] naar [[Engeland]] om het huwelijk van [[Maria Tudor (1496-1533)]] te regelen.
 
Jan III vervulde belangrijke functies. Hij was adviseur van [[Margaretha van Oostenrijk]], ging om met [[Maximiliaan II van het Heilige Roomse Rijk|Maximiliaan II]], [[Karel V van het Heilige Roomse Rijk|Karel V]], en correspondeerde met [[Thomas More]], [[Desiderius Erasmus]], [[Thomas Wolsey]] en [[Hendrik VIII van Engeland]].
 
Hij was lid van de Geheime Raad en Deken van de [[Orde van het Gulden Vlies]], voorzitter van de Rechtbankraad en executeur van het testament van [[Margaretha van Oostenrijk]]. Hij stierf te [[Brussel (stad)|Brussel]]
 
Jan III trouwde in [[1487]] met [[Adriana de Brimeu]] en ze kregen de volgende kinderen:
99.260

bewerkingen

Navigatiemenu