AOL Instant Messenger: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
1 byte toegevoegd ,  12 jaar geleden
k
diakritische verbeteringen met AWB
k (diakritische verbeteringen met AWB)
Ook bestaat er een webgebaseerde versie van AIM, genaamd ''AIM Express''. Deze maakt gebruik van [[Dynamic HTML]] en kan simpelweg met een [[webbrowser]] gebruikt worden. Het is bedoeld voor mensen die niet in staat zijn de cliëntsoftware te gebruiken of dit weigeren, maar toch instant messaging willen gebruiken. Hoewel in AIM Express veel van de standaard functies van AIM zijn geïmplenteerd, zijn de geavanceerde onderdelen als het versturen van bestanden en audiovisueel communiceren nog niet beschikbaar.
 
Het standaardprotocol dat wordt gebruikt door de AIM cliënten om te communiceren wordt [[Open System for CommunicAtion in Realtime|OSCAR]] genoemd. AIM Express gebruikt daarentegen [[TOC]]. Het TOC-protocol is openbaar gemaakt in de hoop dat de makers van clientencliënten van derden hier hun aandacht op zouden vestigen. Hierdoor zou het (niet openbare) OSCAR-protocol minder populair worden onder programmeurs. Dit beleid is echter niet geheel succesvol geweest: het OSCAR-protocol wordt nog steeds veel gebruikt en AOL ziet zichzelf steeds gedwongen onderdelen van het protocol te wijzigen, zodat de cliënten van derden opeens niet meer werken. Het resultaat is een voortdurend kat en muisspel tussen AOL en de programmeurs.
 
Terwijl AOL in de [[Verenigde Staten]] de onbetwiste nr. 1 is in de instant-messagemarkt, is grote concurrent [[Windows Live Messenger|Windows Live (MSN) Messenger]] van [[Microsoft]] in [[Europa (continent)|Europa]] de marktleider en moet AOL genoeg nemen met een tweede plaats, ver onder WLM.
28.169

bewerkingen

Navigatiemenu