Bob Einstein: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
IKKe37b (overleg | bijdragen)
hoofdzakelijk vertaling (en) wiki
 
Ravingwolf (overleg | bijdragen)
k cat aangepast
Regel 11: Regel 11:
*[http://bobeinstein.com Bob Einsteins officiële website]
*[http://bobeinstein.com Bob Einsteins officiële website]


[[Categorie: Amerikaans acteur]]
[[Categorie: Amerikaans acteur|Einstein, Robert]]
[[Categorie: Amerikaans schrijver]]
[[Categorie: Amerikaans schrijver|Einstein, Robert]]

[[fr:Bob Einstein]]
[[fr:Bob Einstein]]
[[en:Bob Einstein]]
[[en:Bob Einstein]]

Versie van 23 nov 2007 12:11

Robert Einstein (Los Angeles, Californië, 20 november 1942— ) beter bekend als Bob Einstein is een Amerikaanse acteur en komedieschrijver. Het bekendst is hij van zijn vertolking van de stuntman Super Dave Osborne. Zijn ouders zijn Harry Parke en Thelma Leeds. Zijn jongere broer is de acteur Albert Brooks en zijn oudere broer, Cliff Einstein, werkt in de reclamebranch.

Einstein begon te werken als schrijver bij The Smothers Brothers Comedy Hour, waarvoor hij een Emmy Award won. In het schrijversteam zat, onder andere, ook Steve Martin. Einstein was ook te zien in die show als Officer Judy. Hij maakte ook zijn opkomst in Mr. Rogers Neighborhood met Fred Rogers.

Zijn bekendste personage, Super Dave Osborne, was voor het eerst te zien in The John Byner Comedy Hour, een Amerikaanse tv-serie uit 1972. Daarna was hij als Super Dave te zien in onder andere de tv-serie Bizarre en regelmatig te gast bij Late Night With David Letterman. In 1987 kreeg hij met Super Dave zijn eigen show Super Dave, in 1992 zijn eigen tekenfilmserie Super Dave: Daredevil for Hire en in 2000 de film The Extreme Adventures of Super Dave. Meest recent was Einstein te zien in Ocean's Thirteen als Bobby Caldwell.

Volgend op zijn succes als Super Dave, had hij rollen als Marty Funkhouser in Curb Your Enthusiasm en als Larry Middleman in het derde seizoen van Arrested Development. Hij was ook te zien in de show Crank Yankers als Tony Deloge.

Links