Zadkine (mbo): verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Davin (overleg | bijdragen)
Geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 1: Regel 1:
'''Zadkine''', voorheen '''Zadkine College''', is een [[regionaal opleidingscentrum]] voor beroepsonderwijs en volwasseneneducatie in de [[Rotterdam|regio Rijnmond]].
'''ROC Zadkine''', voorheen '''Zadkine College''', is een [[regionaal opleidingscentrum|'''R'''egionaal '''O'''pleiding'''C'''entrum]] voor beroepsonderwijs en volwasseneneducatie in de [[Rotterdam|regio Rijnmond]]. Het ROC is in de jaren 90 van de 20<sup>e</sup> eeuw ontstaan tijdens de grote fusiegolven in het [[middelbaar beroepsonderwijs]], de [[STC]]-operatie. Een groot aantal traditioneel gegroeide middelbare beroepsopleidingen werd in een aantal stappen onder één bestuur samengevoegd. Binnen het ROC Zadkine zijn met name de neutrale en oorspronkelijk openbare scholen verenigd. Het andere ROC, het [[Albeda College]] verenigt met name opleidingen met een oorspronkelijke christelijke signatuur.


Zadkine ontleent zijn naam aan de [[beeldhouwkunst|beeldhouwer]] [[Ossip Zadkine]]. Met de keuze voor deze naam wil het college tonen dat het ze de vorming van jonge mensen belangrijk is. Zadkine wil de kernbegrippen [[leren]], [[denken]], [[durven]], [[voltooien|waarmaken]].
Zadkine ontleent zijn naam aan de [[beeldhouwkunst|beeldhouwer]] [[Ossip Zadkine]]. Met de keuze voor deze naam wil het college tonen dat het ze de complete vorming van jonge mensen belangrijk vindt. Zadkine hanteert daarbij de kernbegrippen [[leren]], [[denken]], [[durven]], [[voltooien|doen]].


Naast de [[Beroepsopleiding|beroepsvorming]] wordt aandacht geschonken aan [[sport]], [[cultuur]], [[Vertrouwensleer|vertrouwen]] en [[ethiek]] belangrijke elementen.
Naast de [[Beroepsopleiding|beroepsvorming]] vormen [[sport]], [[cultuur]], [[Vertrouwensleer|vertrouwen]] en [[ethiek]] belangrijke elementen.


==Externe links==
==Externe links==

Versie van 25 nov 2007 23:00

ROC Zadkine, voorheen Zadkine College, is een Regionaal OpleidingCentrum voor beroepsonderwijs en volwasseneneducatie in de regio Rijnmond. Het ROC is in de jaren 90 van de 20e eeuw ontstaan tijdens de grote fusiegolven in het middelbaar beroepsonderwijs, de STC-operatie. Een groot aantal traditioneel gegroeide middelbare beroepsopleidingen werd in een aantal stappen onder één bestuur samengevoegd. Binnen het ROC Zadkine zijn met name de neutrale en oorspronkelijk openbare scholen verenigd. Het andere ROC, het Albeda College verenigt met name opleidingen met een oorspronkelijke christelijke signatuur.

Zadkine ontleent zijn naam aan de beeldhouwer Ossip Zadkine. Met de keuze voor deze naam wil het college tonen dat het ze de complete vorming van jonge mensen belangrijk vindt. Zadkine hanteert daarbij de kernbegrippen leren, denken, durven, doen.

Naast de beroepsvorming vormen sport, cultuur, vertrouwen en ethiek belangrijke elementen.

Externe links