Realtimebesturingssysteem: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
k Titel van Real-time besturingssysteem gewijzigd in Realtimebesturingssysteem: zelfstandig naamwoord
k real-time besturingssysteem->realtimebesturingssysteem; real-time aspecten->realtime-aspecten
Regel 1: Regel 1:
Een '''real-time besturingssysteem''' (''Eng:'' Real-time operating system, RTOS) is een [[besturingssysteem]] waarin de [[real-time]] aspecten de nadruk hebben. Dit wil zeggen dat [[taak (informatica)|taken]] door het besturingssysteem kunnen uitgevoerd worden op door de gebruiker aangeduide tijdstippen, en met een door de gebruiker opgegeven [[prioriteit]].
Een '''realtimebesturingssysteem''' (''Eng:'' Real-time operating system, RTOS) is een [[besturingssysteem]] waarin de [[realtime]]-aspecten de nadruk hebben. Dit wil zeggen dat [[taak (informatica)|taken]] door het besturingssysteem kunnen uitgevoerd worden op door de gebruiker aangeduide tijdstippen en met een door de gebruiker opgegeven [[prioriteit]].


==Zie ook==
==Zie ook==

Versie van 3 dec 2007 19:08

Een realtimebesturingssysteem (Eng: Real-time operating system, RTOS) is een besturingssysteem waarin de realtime-aspecten de nadruk hebben. Dit wil zeggen dat taken door het besturingssysteem kunnen uitgevoerd worden op door de gebruiker aangeduide tijdstippen en met een door de gebruiker opgegeven prioriteit.

Zie ook

Voorbeelden

Vrije software:

Propriëtaire software: