Gijsbert Franco von Derfelden van Hinderstein: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
toevoeging informatie over Van der Capellen
(toevoeging informatie over Van der Capellen)
Na zijn dood werd in 1858 zijn bibliotheek geveild; de catalogus bevatte 2299 kavels en was op dat moment één van de grootste verzamelingen aan boeken over geografie, contemporaine atlassen en kaarten in Nederland.
 
Von Derfelden was bevriend met ex-gouverneur-generaal [[Godert van der Capellen|Van der Capellen]], die waarschijnlijk op Von Derfeldens voordracht in 1827 als membre de la Société de Géographie werd toegelaten. Van der Capellen leverde ook een belangrijke bijdrage aan de [[Algemeene Kaart van Nederlandsch Oost Indië]]. Bij zijn reizen naar Parijs heeft Van der Capellen ook een aantal malen namens Von Derfelden post meegenomen voor de Société de Géographie.
Er zijn aanwijzingen dat hijVon metDerfelden en Van der Capellen ca. 1830 heefthebben overwogen om een nieuwe kaart van Japan te vervaardigen. Daarvan is echter niets gekomen.
 
Naast zijn cartografische activiteiten hield Von Derfelden zich bezig met geografische kwesties van allerlei aard, b.v. de grens tussen Europa en Azië, de bronnen van de [[Nijl]] en de standaardisering van de 0-[[Meridiaan (geografie)|meridiaan]]. Over deze en dergelijke zaken correspondeerde hij met de Société te Parijs.
42

bewerkingen

Navigatiemenu