Code sharing: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
120 bytes toegevoegd ,  13 jaar geleden
Hoofdreden voor codesharing is "verlenging van het eigen netwerk"
k (diakritische verbeteringen, Replaced: geetaleerd → geëtaleerd met AWB)
(Hoofdreden voor codesharing is "verlenging van het eigen netwerk")
Dit gebruik heeft veel voordelen, zowel voor de luchtvaartmaatschappij als de passagier.
 
*Het is voor de luchtvaartmaatschappijen mogelijk om verbindende vluchten te verkopen dienaar zebestemming nieten waarop ze zelf uitvoerenniet vliegen. (meer omzet).
*Passagiers kunnen hun bestemming bereiken met dezelfde luchtvaartmaatschappij (gemakkelijker)
 
*Het aantal aangeboden routes neemt dermate toe dat het vertrouwen in de naam van de luchtvaartmaatschappij sterk toeneemt.
*Voor de luchtvaartmaatschappij die de route vliegt is er een hogere bezetting van de stoelen door toelevering van passagiers door andere maatschappijen. (meer winst).
*Meestal concurreren de luchtvaartmaatschappijen die passagiers aanleveren niet op de betreffende route. (minder concurrentie).
 
Het Codeshare gebruik vindt de meestevaak toepassing in commercieel geassocieerde maatschappijen, ookwel [[alliantie]]s genoemd, zoals ([[Star Alliance]], [[Oneworld]] Alliance en [[Skyteam]]).
 
In Globale Distributie Systemen, zoals [[Amadeus (computersysteem)|Amadeus GDS]], [[Galileo (computersysteem)|Galileo GDS]], [[Worldspan]] of [[Sabre (computersysteem)|Sabre]] resulteert Code sharing tot dezelfde vlucht met verschillende vluchtnummers, deze vlucht wordt uitgebreid onder verschillende vluchtnummers op de eerste pagina geëtaleerd, met als gevolg dat de andere luchtvaartmaatschappijen op de 2e pagina belanden waardoor ze waarschijnlijk niet bekeken worden door passagiers die een vlucht zoeken.
5.131

bewerkingen

Navigatiemenu