Planet Internet: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
kGeen bewerkingssamenvatting
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 4: Regel 4:


Onafhankelijk van het Nederlandse bedrijf bestond er ook een Belgische provider met de naam Planet Internet België. Dit bedrijf is begin 2003 door KPN verkocht aan [[Scarlet]].
Onafhankelijk van het Nederlandse bedrijf bestond er ook een Belgische provider met de naam Planet Internet België. Dit bedrijf is begin 2003 door KPN verkocht aan [[Scarlet]].

Op 5 februari 2008 maakte KPN bekend dat de merknaam Planet, net als die van provider [[Het Net]], gaat verdwijnen. De providers zullen opgaan in de drie merken die KPN wil bewaren: KPN, Hi en Telfort. Wanneer dat zal zijn is nog niet bekend.


==Planet.nl==
==Planet.nl==

Versie van 6 feb 2008 14:13

Planet Internet is een van de grootste internetaanbieders (ISP's) van Nederland. Planet Internet is een merk van KPN Internet, een onderdeel van KPN Telecom.

Planet Internet is in 1995 begonnen met het aanbieden van internettoegang en -content (inhoud). Het is een idee van de dan nog jonge student Michiel Frackers die Planet samen met Frans Straver opricht. In 1993 studeert communicatiewetenschapper Frackers samen met Straver af op een scriptie over de 'succes- en faalfactoren van interactieve media op de consumentenmarkt'. Ze voorspellen daarin de integratie van radio, tv, computer, gedrukte media en telefoon. In 1997 volgt een fusie met het eveneens in 1995 opgerichte World Access. In 1999 wijzigt de provider World Access/Planet Internet zijn naam in kortweg Planet Internet, en het moederbedijf Videotex Nederland NV heet voortaan Planet Media Group NV. De KPN-dienst Het Net wordt in 1999 een onderdeel van de Planet Media Group. Op 1 januari 2005 is de Planet Media Group volledig opgegaan in KPN Telecom BV, en gebruikt men de handelsnaam KPN Internet.

Onafhankelijk van het Nederlandse bedrijf bestond er ook een Belgische provider met de naam Planet Internet België. Dit bedrijf is begin 2003 door KPN verkocht aan Scarlet.

Op 5 februari 2008 maakte KPN bekend dat de merknaam Planet, net als die van provider Het Net, gaat verdwijnen. De providers zullen opgaan in de drie merken die KPN wil bewaren: KPN, Hi en Telfort. Wanneer dat zal zijn is nog niet bekend.

Planet.nl

Planet.nl is de website van Planet Internet. De inhoud van Planet.nl werd gemaakt door een redactie. De redactie van Planet.nl heeft 31 dec 2007 voor het laatst inhoud aan de site gegeven. Het stokje is per 1 januari 2008 overgenomen door DAG. Planet beschikte over de oudste zelfstandige internet-redactie van Nederland, die twaalf jaar heeft bestaan.

Externe link