Uitbarstingskolom: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Geen verandering in de grootte ,  14 jaar geleden
(bewerking)
Twee vliegtuigen vlogen in 1982 doorheen de aswolk van Mount Galunggun en beiden werden zwaar beschadigd. Doordat vulkanische as in de motoren wordt gezogen, vallen deze stil. Het ingezogen as smelt in de verbrandingskamer van de gasturbines en vormt een glaslaag in het gedeelte verderop, zoals de turbinerotoren. De ramen van de cockpit worden ondoorzichtig door zandstralen. De brandstof wordt vervuild door inname van as via de drukleidingen. Bij het ene vliegtuig vielen de vier motoren uit (British Airways Flight 9), in het ander vliegtuig drie van de vier motoren. In beide gevallen konden de motoren herstart worden via een duikvlucht. Beide vliegtuigen maakten een geslaagde noodlanding in [[Jakarta]].
 
Een vliegtuig die in 1989 doorheen de uitbarstingskolom van de Redoubt vulkaan in Alaska vloog, had gelijkaardige problemen. Toen de [[Mount PinatubaPinatubo]] uitbarstte in 1991, werden de vliegtuigen in de omgeving afgeleid. Niettemein, de as die zich reeds verspreid over een groot oppervlak, veroorzaakte schade aan zestien vliegtuigen, waarvan sommigen zich bevonden op 1000 km van de vulkaan.
 
Om het luchtverkeer te behoeden voor dergelijke risico's, bestaat er nu een netwerk van negen centra verspreid over de wereld, die continu uitbarstingskolommen gadeslaan aan de hand van satellieten, observaties ter plaatse, berichten van piloten en meteorologische modellen.

Navigatiemenu