Ostrander Lake: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
DéRahier (overleg | bijdragen)
k diakritische en andere typo's , typos fixed: skieër → skiër met AWB
Davin (overleg | bijdragen)
k lnk
Regel 1: Regel 1:
'''Ostrander Lake''' is een meer in het Nationale Park [[Yosemite]], op ongeveer 16 kilometer afstand van [[Yosemite Valley]] en 16 km van het Badger Pass-skigebied op een hoogte van 2590 meter. Het meer is een populaire bestemming voor crosscountryskiërs in de winter. Ostrander Lake is de primaire bron voor Bridalveil Creek die [[Bridalveil Fall]] voorziet van water.
'''Ostrander Lake''' is een meer in het Nationale Park [[Yosemite]], op ongeveer 16 kilometer afstand van [[Yosemite Valley]] en 16 km van het Badger Pass-skigebied op een hoogte van 2590 meter. Het meer is een populaire bestemming voor crosscountryskiërs in de winter. Ostrander Lake is de primaire bron voor Bridalveil Creek die de [[Bridalveilwaterval]] voorziet van water.


== Wandelroute ==
== Wandelroute ==

Versie van 9 mrt 2008 10:09

Ostrander Lake is een meer in het Nationale Park Yosemite, op ongeveer 16 kilometer afstand van Yosemite Valley en 16 km van het Badger Pass-skigebied op een hoogte van 2590 meter. Het meer is een populaire bestemming voor crosscountryskiërs in de winter. Ostrander Lake is de primaire bron voor Bridalveil Creek die de Bridalveilwaterval voorziet van water.

Wandelroute

De wandelroute naar Ostrander Lake is lang (twintig kilometer op en neer) en zwaar. De route start net na Bridalveil Creek aan de Glacier point weg. De wandelroute begint redelijk vlak. Het tweede gedeelte van de route gaat af en toe vrij steil omhoog (457 meter in 4.8 km). Wandelaars hebben een mooi uitzicht op de Clark Range voor de route weer afdaalt en aan de noord kant van het meer terecht komen. Aan de west kant van het meer zijn goede kampeerplaatsen te vinden. Het meer is in de zomer een goede bestemming voor backpackers die de wildernis in willen trekken, dan is de skihut gesloten en komen er stukken minder wandelaars.