Adelborst: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Edwinb (overleg | bijdragen)
-- dubb. links
k russisch - mitsjman
Regel 1: Regel 1:
'''Adelborst''' is de benaming voor een [[officier]] in opleiding aan het [[Koninklijk Instituut voor de Marine]] (KIM). Het woord adelborst is een verbastering van het woord adelbursche. Vrij vertaald betekent adelbursche, edelknaap. De naam stamt nog uit de tijd dat enkel jongens uit families van adel toegelaten werden tot de officiersopleiding. Vanaf [[1983]] worden er aan het KIM ook vrouwelijke adelborsten toegelaten. De Engelse benaming van deze rang is ''Midshipman'', de Duitse ''Seekadett''.
'''Adelborst''' is de benaming voor een [[officier]] in opleiding aan het [[Koninklijk Instituut voor de Marine]] (KIM). Het woord adelborst is een verbastering van het woord adelbursche. Vrij vertaald betekent adelbursche, edelknaap. De naam stamt nog uit de tijd dat enkel jongens uit families van adel toegelaten werden tot de officiersopleiding. Vanaf [[1983]] worden er aan het KIM ook vrouwelijke adelborsten toegelaten. De Engelse benaming van deze rang is ''Midshipman'', de Duitse ''Seekadett'' en de Russische ''Mitsjman''.


== Externe link ==
== Externe link ==

Versie van 16 mrt 2008 12:26

Adelborst is de benaming voor een officier in opleiding aan het Koninklijk Instituut voor de Marine (KIM). Het woord adelborst is een verbastering van het woord adelbursche. Vrij vertaald betekent adelbursche, edelknaap. De naam stamt nog uit de tijd dat enkel jongens uit families van adel toegelaten werden tot de officiersopleiding. Vanaf 1983 worden er aan het KIM ook vrouwelijke adelborsten toegelaten. De Engelse benaming van deze rang is Midshipman, de Duitse Seekadett en de Russische Mitsjman.

Externe link

Koninklijk Instituut voor de Marine