Overleg gebruiker:130.37.20.27: verschil tussen versies

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
MoiraMoira (overleg | bijdragen)
k [http://vu.nl Vrije Universiteit Amsterdam (NL)]
BrightSide (overleg | bijdragen)
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 1: Regel 1:
{{ws-hogeschool|[http://vu.nl Vrije Universiteit Amsterdam (NL)]}}
{{ws-hogeschool|[http://vu.nl Vrije Universiteit Amsterdam (NL)]}}
#6 feb 2008 10:56 (CET) Wissen van nominatie op ''Wikipedia:Te verwijderen afbeeldingen/Toegevoegd 20080204'', hiermee doorgaan nadat is uitgelegd dat dit niet is toegestaan.
#6 feb 2008 10:56 (CET) Wissen van nominatie op ''Wikipedia:Te verwijderen afbeeldingen/Toegevoegd 20080204'', hiermee doorgaan nadat is uitgelegd dat dit niet is toegestaan.
#Geklieder op ''Acrobaat''.


<br><br>
<br><br>

Versie van 18 mrt 2008 15:14

Waarschuwing - vanuit deze onderwijsinstelling is vandalisme gepleegd op Wikipedia
Vrije Universiteit Amsterdam (NL)

Beste anonieme gebruiker, momenteel surft u via het netwerk van uw hogeschool of universiteit. Iemand heeft vanaf hier vandalisme gepleegd op Wikipedia. Door het mogelijk grote aantal studenten en docenten achter deze internetaansluiting is mogelijk dat dit overleg voor iemand anders bedoeld is. Als u niets met het vandalisme te maken hebt moedigen wij u aan uw verworven kennis op Wikipedia te plaatsen. Voel u vrij en ga uw gang!

Maar: als u iemand bent die bewust fouten of beledigende opmerkingen in Wikipedia-artikelen maakte, dan geldt deze waarschuwing.
Wanneer het vandalisme doorgaat kan besloten worden de internettoegang te blokkeren. Iedereen die via deze aansluiting bewerkt kan dan niets meer wijzigen. Het lezen van de encyclopedie is wel nog mogelijk. Wilt u niet gestoord worden door de blokkades dan kunt u een gebruikersnaam aanmaken (niet via deze aansluiting). Informatie voor beheerders van publieke computers staat hier

Standaardbrief in geval van vandalisme 

Geachte heer, mevrouw,

Deze e-mail ontvangt u in verband met vandalisme op Wikipedia (https://nl.wikipedia.org) gepleegd vanaf het IP-adres (het unieke kenteken op internet) van uw school.

Wikipedia is, zoals u vermoedelijk bekend is, een encyclopedie op het internet. Bezoekers kunnen hierop niet alleen artikelen raadplegen, maar ook wijzigingen in artikelen aanbrengen en nieuwe artikelen aanmaken.

Ik heb als vrijwilliger van de internetencyclopedie Wikipedia geconstateerd dat in de afgelopen tijd herhaald vandalisme is gepleegd op Wikipedia vanaf een IP-adres dat aan uw school toebehoort. Dit vandalisme is inmiddels teruggedraaid, maar de frequentie en/of de aard van het vandalisme heeft ons doen besluiten om uw school meerdere malen te blokkeren. Dit betekent dat ook goedwillende leerlingen en medewerkers niet meer kunnen bewerken op Wikipedia (het raadplegen van Wikipedia en het printen van artikelen blijft wel mogelijk). De lengte van de blokkades vindt u in het dossier van het IP-adres van uw school.

Het dossier van het IP-adres van uw school staat op <https://nl.wikipedia.org/wiki/Overleg_gebruiker:130.37.20.27>.
Meer informatie kunt u vinden op <https://nl.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Informatie_voor_beheerders_van_publieke_computers>.

Ik merk dat er veel vandalisme op Wikipedia van middelbare scholen afkomstig is. Wellicht kunt u hier in de ICT-lessen of mentorlessen aandacht aan besteden; ervaring leert dat het vandalisme dan vaak daalt. Meer informatie voor scholieren is te vinden op <https://nl.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Wikipedia_voor_scholieren>.

Met diverse scholen hebben wij afspraken gemaakt over deze blokkades. Er zijn scholen die ervoor kiezen om de IP-adressen onbeperkt te laten blokkeren en er zijn andere scholen die met een aantal vrijwilligers van Nederlandstalige Wikipedia concrete afspraken hebben gemaakt om misbruikers actief op te sporen. Indien u ervoor kiest om dit te doen, komt hiervan een melding te staan op de overlegpagina van het IP-adres van uw school. Een voorbeeld hiervan kunt u vinden op <https://nl.wikipedia.org/wiki/Overleg_gebruiker:212.78.202.80/29>.

Mocht u nog vragen hebben, dan verneem ik dat graag van u.

Hopende op een spoedige reactie,

Met vriendelijke groet,

NAAM,

(https://nl.wikipedia.org/wiki/Gebruiker:GEBRUIKERSNAAM)
  1. 6 feb 2008 10:56 (CET) Wissen van nominatie op Wikipedia:Te verwijderen afbeeldingen/Toegevoegd 20080204, hiermee doorgaan nadat is uitgelegd dat dit niet is toegestaan.
  2. Geklieder op Acrobaat.




Hallo, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.156.701 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Je bijdragen worden nu geregistreerd onder je IP adres. Aanmelden biedt veel voordelen. Na vier dagen krijg je ook de mogelijkheid om semi-beveiligde pagina's te bewerken en verdwijnt de verplichting om een bewerking eerst te controleren.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Welkom op Wikipedia! Jvhertum 15 jan 2008 10:39 (CET)[reageer]

Verwijderen nominatie

Beste gebruiker, op Wikipedia:Te verwijderen afbeeldingen/Toegevoegd 20080204 heb je net een nominatie verwijderd. Dat is niet de bedoeling. Als je het niet eens bent met deze nominatie kun je je commentaar er bij zetten, maar helemaal verwijderen is niet toegestaan. Vriendelijke groet, Joris1919 5 feb 2008 12:02 (CET)[reageer]