Onderwijsaccreditatie: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Math1985 (overleg | bijdragen)
k Titel van Onderwijs accreditatie gewijzigd in Onderwijsaccreditatie: Spelfout
Math1985 (overleg | bijdragen)
typo/naamwijziging
Regel 1: Regel 1:
'''Onderwijs accreditatie''' is een vorm van [[kwaliteit (eigenschap)|kwaliteitsborging]] in het [[onderwijs]], waarbij het onderwijsinstituut, het onderwijs of de faciliteiten onderzocht worden door een onafhankelijke accreditatie organisatie.
'''Onderwijsaccreditatie''' is een vorm van [[kwaliteit (eigenschap)|kwaliteitsborging]] in het [[onderwijs]], waarbij het onderwijsinstituut, het onderwijs of de faciliteiten onderzocht worden door een onafhankelijke accreditatie organisatie.


== Algemeen ==
== Algemeen ==

Versie van 3 apr 2008 01:48

Onderwijsaccreditatie is een vorm van kwaliteitsborging in het onderwijs, waarbij het onderwijsinstituut, het onderwijs of de faciliteiten onderzocht worden door een onafhankelijke accreditatie organisatie.

Algemeen

In het Nederlandse lager en middelbaar onderwijs wordt accreditatie uitgevoerd door de Inspectie van het onderwijs.

In Vlaanderen wordt dezelfde taak in het basisonderwijs en het secundair onderwijs uitgevoerd door de Vlaamse Onderwijsinspectie en onderwijsverificatie.

In het hoger onderwijs werd het systeem van visitatie sedert de Bachelor-masterstructuur vervangen door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie, en op Europees niveau door het European Quality Improvement System.

In Nederland is dit geregeld via de "Wet op het Hoger Onderwijs en Wetenschappelijk Onderzoek". Sinds 1 september 2002 is deze gewijzigd. [1] Hierbij is het noodzakelijk voor opleidingen in het hoger onderwijs zich eenmaal per zes jaar te laten accrediteren.


Zie ook

Externe links

Referentie

  1. Externe kosten accreditatie hoger onderwijs lager dan gedacht, Persbericht Inspectie van het Ondwerwijs, 25.10.05.