Luc Janssen: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
kGeen bewerkingssamenvatting
Knudde Kjell (overleg | bijdragen)
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 14: Regel 14:


[[Categorie:Belgisch radio-dj|Janssen]]
[[Categorie:Belgisch radio-dj|Janssen]]
[[Categorie:Vlaams radiopresentator|Janssen]]

Versie van 7 mei 2008 12:57

Luc Janssen (2 juli 1954) maakte van 1979 tot 1990 het vermaarde muziekprogramma Domino bij BRT Radio, Omroep Brabant. In deze periode was Luc Janssen ook samensteller van het televisieprogramma Villa Tempo.

In 1987 verplaatste hij zich naar Nederland om er voor VPRO programma's te maken op de radiozender 3FM. Deze waren Frontlijn, De Moordlijst, Semtex Cyberradio. Hij startte er eveneens met internetradio op www.3voor12.nl. Eind 2006 keerde hij voltijds weer naar België, waar hij sinds 1995 voor Studio Brussel programma’s maakte: Crapuul de Lux, Select, de Good Luck Show, Luftwaffe FM en Mish Mash.


Luc Janssen introduceerde zowat alle alternatieve stromingen in de huidige pop en rock op de radio. Janssen verschijnt al enkele jaren als presentator op Rock Werchter en Pukkelpop. Vooral zijn controversiële bindteksten leidden hem bij telkens nieuwe generaties luisteraars in.

Hij is momenteel actief op de televisieomroep Canvas, waar hij het cultuurprogramma LUX presenteert. Elke week interviewt hij een bekende Vlaming over zijn of haar culturele interesses.

Externe links