Florestan I van Monaco: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Robbot (overleg | bijdragen)
k robot Anders:en
Känsterle (overleg | bijdragen)
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 11: Regel 11:
}}
}}


'''Florestan I [[Grimaldi]]''' ([[Parijs]] [[10 oktober]] [[1785]] - aldaar [[20 juni]] [[1856]]) was prins van [[Monaco]] van [[2 oktober]] [[1841]] tot aan zijn dood in 1856. Hij was de tweede zoon van prins [[Honorius IV van Monaco|Honorius IV]] en besteeg de troon na de dood van zijn broer [[Honorius V van Monaco|Honorius V]]. Tijdens zijn regeerperiode kwamen de plaatsen [[Menton]] en [[Roquebrune]] in opstand en verklaarden zichzelf onafhankelijk onder de bescherming van het [[Koninkrijk Sardinië]]. Deze plaatsen maakten 80% uit van de oppervlakte van het prinsdom. In het jaar [[1861]] onder de heerschappij van zijn zoon [[Karel III van Monaco|Karel III]] werden de plaatsen formeel aan [[Frankrijk]] afgestaan.
'''Tancred Florestan Rogier Lodewijk [[Grimaldi]]''' ([[Parijs]] [[10 oktober]] [[1785]] - aldaar [[20 juni]] [[1856]]) was prins van [[Monaco]] van [[2 oktober]] [[1841]] tot aan zijn dood in 1856. Hij was de tweede zoon van prins [[Honorius IV van Monaco|Honorius IV]] en besteeg de troon na de dood van zijn broer [[Honorius V van Monaco|Honorius V]]. Tijdens zijn regeerperiode kwamen de plaatsen [[Menton]] en [[Roquebrune]] in opstand en verklaarden zichzelf onafhankelijk onder de bescherming van het [[Koninkrijk Sardinië]]. Deze plaatsen maakten 80% uit van de oppervlakte van het prinsdom. In het jaar [[1861]] onder de heerschappij van zijn zoon [[Karel III van Monaco|Karel III]] werden de plaatsen formeel aan [[Frankrijk]] afgestaan.


[[Categorie:Prins van Monaco]]
[[Categorie:Prins van Monaco]]
[[Categorie:Grimaldi]]
[[Categorie:Grimaldi]]

[[en:Florestan I, Prince of Monaco]]
[[en:Florestan I, Prince of Monaco]]

Versie van 9 apr 2005 20:33

Sjabloon:Dynastie

Tancred Florestan Rogier Lodewijk Grimaldi (Parijs 10 oktober 1785 - aldaar 20 juni 1856) was prins van Monaco van 2 oktober 1841 tot aan zijn dood in 1856. Hij was de tweede zoon van prins Honorius IV en besteeg de troon na de dood van zijn broer Honorius V. Tijdens zijn regeerperiode kwamen de plaatsen Menton en Roquebrune in opstand en verklaarden zichzelf onafhankelijk onder de bescherming van het Koninkrijk Sardinië. Deze plaatsen maakten 80% uit van de oppervlakte van het prinsdom. In het jaar 1861 onder de heerschappij van zijn zoon Karel III werden de plaatsen formeel aan Frankrijk afgestaan.