Ford C1-platform: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
2 bytes toegevoegd ,  12 jaar geleden
geen bewerkingssamenvatting
Het '''Ford C1 platform''' (staat voor "Compact-class") is het [[Platform (auto) |platform]] van [[Ford]] voor de compacte auto klasse. Het vervangt het C170 platform van Ford en het BJ platform van [[Mazda]]. Het C1 platform debuteerde met de Europese [[Ford C-MAX]] compacte MPV begin 2004. Het platform is ontwikkeld voor zowel voor- als [[vierwielaandrijving]].
[[image:Mazda 5 front 20080312.jpg|thumb|right|Mazda5]]
Het vervangt het C170 platform van Ford en het BJ platform van [[Mazda]]. Het C1 platform debuteerde met de Europese [[Ford C-MAX]] compacte MPV begin 2004. Het platform is ontwikkeld voor zowel voor- als [[vierwielaandrijving]].
 
 
Het C platform is ontwikkeld in [[Keulen]], [[Duitsland]], onder de naam “C Technologies Program.” Dertig ingenieurs van Ford, Mazda en [[Volvo Car Corporation |Volvo]] hebben samengewerkt bij de ontwikkeling. Dit gaf de mogelijkheid om de kracht van de verschillende fabrikanten te combineren: Volvo op het gebied van veiligheid, Mazda op het gebied van de stijfheid van de koets en Ford op het gebied van wegligging.
118

bewerkingen

Navigatiemenu