Spanningshoofdpijn: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
173 bytes toegevoegd ,  14 jaar geleden
→‎Behandeling: Lichamelijke oefeningen toegevoegd
(→‎Behandeling: behandeling met infrarood toegevoegd)
(→‎Behandeling: Lichamelijke oefeningen toegevoegd)
==Behandeling==
Spanningshoofdpijn ontstaat vaak door voortdurend gespannen spieren in de nek en het achterhoofd, veelal de [[monnikskapspier]]. Dan is de pijn te verlichten door [[massage]] van deze spier, vooral op de plaats waar de spier aan de [[schedel]] hecht. Massage stimuleert de doorbloeding en de afvoer van afvalstoffen zoals [[melkzuur]]. Door zelf de plekken waar de spieren aan de schedel hechten (de achterkant en zijkant van het hoofd) meerdere malen per dag even te masseren, vooral daar waar de spier pijnlijk of hard aanvoelt, is soms een aanzienlijke verlichting van de klachten te bereiken. Na de eerste massages kunnen de klachten in eerste instantie verergeren door de veranderingen in de spieren, maar dat gaat voorbij.
 
Lichamelijke oefeningen waarbij de spieren van nek en schouders bewegen hebben een vergelijkbaar positief effect op de doorbloeding, waardoor de klachten vaak verminderen.
 
Een andere behandeling is het gebruik van een [[infrarood]]lamp. De warmtestraling van deze lamp dringt diep door in de huid. Hierdoor worden de huid en onderliggende spieren verwarmd. Daardoor verwijden de bloedvaten zich en zo wordt de bloedcirculatie en de afvoer van afvalstoffen gestimuleerd.
1.200

bewerkingen

Navigatiemenu