Peter Römer: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
54 bytes toegevoegd ,  12 jaar geleden
geen bewerkingssamenvatting
'''Peter Römer''' ([[Amsterdam]], [[15 september]] [[1952]]) is een [[Nederland]]se acteur, [[televisieproducent]] en -[[televisieregisseur|regisseur]] alsook [[scenarioschrijver]]. In het verleden speelde hij ook rolletjes waaronder in de film [[Dokter Pulder zaait papavers]] van [[Bert Haanstra]] ([[1975]])en in de serie ''[[Dagboek van een herdershond]]'' ([[1978]]).
 
Hij schreef onder andere het scenario van de [[televisie]]series ''[[De Brekers]]'', ''[[Kip en 't ei]]'' en ''[[Baantjer]]''. Tegenwoordig schrijft hij ook o.a. in de serie ''[[Goede tijden, slechte tijden]]''.
Römer schreef onder andere het scenario van de [[televisie]]series ''[[De Brekers]]'', ''[[Kip en 't ei]]'' en ''[[Baantjer]]''. Tegenwoordig schrijft hij ook onder meer de scenario's voor ''[[Goede tijden, slechte tijden]]''. In het verleden speelde hij ook rolletjes waaronder in de film [[Dokter Pulder zaait papavers]] van [[Bert Haanstra]] ([[1975]]) en in de serie ''[[Dagboek van een herdershond]]'' ([[1978]]). In de serie [[De kip en 't ei]] speelde hij samen met zijn vader [[Piet Römer|Piet]], ''[[Joop Doderer]]'', ''[[Karin Bloemen]], ''[[Andrea Domburg]]'' en ''[[Ricardo Sibelo]]''.
 
==Persoonlijk==
 
Peter Römer is de schoonvaderzoon van actriceacteur [[KatjaPiet SchuurmanRömer]]. DochterZijn eigen dochter [[Nienke Römer|Nienke]] en zoon [[Thijs Römer|Thijs]] (echtgenoot van Katja) zijn ook acteurs. Via Thijs is hij tevens de schoonvader van actrice [[Katja Schuurman]].
 
==Zie ook==
2.045

bewerkingen

Navigatiemenu