Chilperik II der Franken: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
+ plaats van overlijden + datum
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 1: Regel 1:
'''Chilperik II''' ([[670]] - [[Noyon]], tussen [[13 januari]] en [[30 mei]] [[721]]) was koning van [[Neustrië]]. Hij was de zoon [[Childerik II]], koning van Neustrië. Hij werd overwonnen door de [[hofmeier]] [[Karel Martel]]. Deze bracht in [[719]] een deel van [[Friesland]] weer onder zijn macht. Karel Martel regeerde net als zijn voorganger en vader, [[Pepijn van Herstal]] over [[Austrasië]]. Over Neustrië regeerde hij in Chilperiks' naam.
'''Chilperik II''' ([[670]] - [[Noyon]], tussen [[30 januari]] en [[13 mei]] [[721]]) was koning van [[Neustrië]]. Hij was de zoon [[Childerik II]], koning van Neustrië. Hij werd overwonnen door de [[hofmeier]] [[Karel Martel]]. Deze bracht in [[719]] een deel van [[Friesland]] weer onder zijn macht. Karel Martel regeerde net als zijn voorganger en vader, [[Pepijn van Herstal]] over [[Austrasië]]. Over Neustrië regeerde hij in Chilperiks' naam.


[[Categorie:Koning der Franken]]
[[Categorie:Koning der Franken]]

Versie van 24 okt 2008 21:47

Chilperik II (670 - Noyon, tussen 30 januari en 13 mei 721) was koning van Neustrië. Hij was de zoon Childerik II, koning van Neustrië. Hij werd overwonnen door de hofmeier Karel Martel. Deze bracht in 719 een deel van Friesland weer onder zijn macht. Karel Martel regeerde net als zijn voorganger en vader, Pepijn van Herstal over Austrasië. Over Neustrië regeerde hij in Chilperiks' naam.