Binaural beats: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Snaily (overleg | bijdragen)
k +kopje voor de links
Regel 21: Regel 21:


DELTA (0,5 Hz – 3 Hz)
DELTA (0,5 Hz – 3 Hz)
Dit is de staat als je diep in slaap bent. Het zijn de langzaamste hersengolven die we in de hersenen kunnen vinden. Elke dag ga je ervaar je de verschillende hersengolven. Je hersenengolven worden vertaalt in je emotionele welzijn. Hoe beter je hersenhelften en hersengolven op elkaar zijn afgestemd, des te beter jij je zult voelt.
Dit is de staat als je diep in slaap bent. Het zijn de langzaamste hersengolven die we in de hersenen kunnen vinden. Elke dag ga je ervaar je de verschillende hersengolven. Je hersenengolven worden vertaalt in je emotionele welzijn. Hoe beter je hersenhelften en hersengolven op elkaar zijn afgestemd, des te beter jij je zult voelen.



==Zie ook==
==Zie ook==

Versie van 5 nov 2008 23:25

Binaural beats verwijst naar een technologie die twee verschillende tonen genereert, één toon voor het linkeroor en een andere toon voor het rechteroor. Het verschil tussen deze tonen is meestal klein, van 1 Hz tot 20 Hz. Het kleine verschil tussen de twee tonen zorgt ervoor dat het brein een derde verschiltoon genereert als een zweving van de twee verschillende (maar op elkaar gelijkende) tonen in het linker- en rechter oor. Deze derde toon wordt de binaural beat genoemd, en heeft een frequentie die overeenkomt met het verschil tussen de twee tonen. Indien de linkertoon 150 Hz is, en de rechtertoon 143 Hz, is de binaural beat 7 Hz.

Het voordeel hiervan is dat met een kleine koptelefoon, toch lage tonen gesimuleerd kunnen worden.

Ontdekking

Het effect werd ontdekt in 1839 door Heinrich Wilhelm Dove. Sindsdien bleef het lange tijd een wetenschappelijk curiosum, tot het 134 jaar later weer onder de aandacht kwam door een publicatie van Gerald Oster, getiteld "Auditory Beats in the Brain" (Scientific American, 1973).

Beschikbaarheid van binaural beat technologie

Binaural beats worden verwerkt in MP3s of CD's voor verkoop. Er zijn ook software-pakketten waarmee men zelf in staat is binaural beats te verwerken in reeds bestaande MP3-bestanden.

Frequentie

BETA (13 Hz – 30 Hz) Dit is de normale ‘wakkere’ staat. Je bent met de volgende activiteiten vaak in Bèta staat; autorijden, werken, praten enz. Hogere Bèta staat wordt vaak geassocieerd met stress en angst.

ALFA (8 Hz – 12 Hz) Dit is de staat van lichte ontspanning. Alfa staat wordt ook wel de ideale leerstaat genoemd omdat je in deze staat makkelijker kunt leren en onthouden.

THETA (4 Hz – 7 Hz) Dit is een staat van diepe ontspanning. Deze staat wordt ook wel geassocieerd met diepe meditatie of dromen.

DELTA (0,5 Hz – 3 Hz) Dit is de staat als je diep in slaap bent. Het zijn de langzaamste hersengolven die we in de hersenen kunnen vinden. Elke dag ga je ervaar je de verschillende hersengolven. Je hersenengolven worden vertaalt in je emotionele welzijn. Hoe beter je hersenhelften en hersengolven op elkaar zijn afgestemd, des te beter jij je zult voelen.

Zie ook

Externe links