Nattens madrigal - Aatte hymne til ulven i manden: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Darkthrone heeft hier net zo veel/weinig mee te maken als elke andere black metalband; link verwijderd
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 16: Regel 16:
}}
}}


'''Nattens Madrigal - Aatte Hymne til Ulven i Manden''' ([[Noorwegen|Noors]] voor ''De madrigaal van de Nacht - Acht hymnen over de wolf in de mens'') is een [[conceptalbum]] van de Noorse [[black metal]] band [[Ulver]], en tevens het derde album in de discografie. Het album wordt wel beschouwd, vaak naast [[Darkthrone|Darkthrone's]] "[[A Blaze in the Northern Sky]]", als een van de meest toonzettende [[Noorwegen|Noorse]] [[black metal]] albums. Het album is in zijn geheel gezongen in oud-[[Deens]].
'''Nattens Madrigal - Aatte Hymne til Ulven i Manden''' ([[Noorwegen|Noors]] voor ''Het Madrigaal van de Nacht - Acht hymnen over de wolf in de mens'') is een [[conceptalbum]] van de Noorse [[black metal]] band [[Ulver]], en tevens het derde album in de discografie. Het album wordt wel beschouwd, vaak naast [[Darkthrone|Darkthrone's]] "[[A Blaze in the Northern Sky]]", als een van de meest toonzettende [[Noorwegen|Noorse]] [[black metal]] albums. Het album is in zijn geheel gezongen in oud-[[Deens]].


Nattens Madigal is een conceptueel album over een man die, middels de pogingen van [[Satan]], toegeeft aan lycantrofie (een waanbeeld waarbij men zich gedraagt als wolf of een ander wild dier) en de strijd die hij voert met zichzelf. De man ("boodschapper van de duivel") begeeft zich onder het volk maar zij zijn zich niet bewust dat hij de bloeddorstige weerwolf is. Als eens de nacht valt ontmoet de man een vrouw waarna zij verliefd worden. De man geeft toe aan zijn ware natuur als hij haar vervolgens vermoord.
Nattens Madigal is een conceptueel album over een man die, middels de pogingen van [[Satan]], toegeeft aan lycantrofie (een waanbeeld waarbij men zich gedraagt als wolf of een ander wild dier) en de strijd die hij voert met zichzelf. De man ("boodschapper van de duivel") begeeft zich onder het volk maar zij zijn zich er niet van bewust dat hij een bloeddorstige weerwolf is. Als eens de nacht valt ontmoet de man een vrouw waarna zij verliefd worden. De man geeft toe aan zijn ware natuur als hij haar vervolgens vermoord.


Het album is een flinke koerswijziging ten opzichte van zijn voorganger, [[Kveldssanger]], wat een compleet akoestisch album is. Het album biedt een rouwe soort black metal met een enkel pauzemoment van folk muziek. Het album staat bekend om zijn bewuste lo-fi ("necro-") productie.
Het album is een flinke koerswijziging ten opzichte van zijn voorganger, [[Kveldssanger]], een compleet akoestisch album, en gaat weer terug naar de black metal-stijl waar Ulver mee begon, echter grotendeels zonder de folkinvloeden. Het album biedt een rauwe soort black metal met een enkel pauzemoment van folk muziek en staat bekend om zijn bewuste lo-fi ("necro-") productie.


==Inhoud==
==Inhoud==

Versie van 5 feb 2009 18:55

Nattens Madrigal - Aatte Hymne til Ulven i Manden
Album van Ulver
Uitgebracht 8 april 1997
Opgenomen 1997
Genre Black metal
Duur 43:58
Label(s) Century Black
Chronologie
1996
Kveldssanger
  8 april 1997
Nattens Madrigal - Aatte Hymne til Ulven i Manden
  1998
The Trilogie - Three Journeyes through the Norwegian Netherworlde

(en) Allmusic-pagina
(en) MusicBrainz-pagina
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Nattens Madrigal - Aatte Hymne til Ulven i Manden (Noors voor Het Madrigaal van de Nacht - Acht hymnen over de wolf in de mens) is een conceptalbum van de Noorse black metal band Ulver, en tevens het derde album in de discografie. Het album wordt wel beschouwd, vaak naast Darkthrone's "A Blaze in the Northern Sky", als een van de meest toonzettende Noorse black metal albums. Het album is in zijn geheel gezongen in oud-Deens.

Nattens Madigal is een conceptueel album over een man die, middels de pogingen van Satan, toegeeft aan lycantrofie (een waanbeeld waarbij men zich gedraagt als wolf of een ander wild dier) en de strijd die hij voert met zichzelf. De man ("boodschapper van de duivel") begeeft zich onder het volk maar zij zijn zich er niet van bewust dat hij een bloeddorstige weerwolf is. Als eens de nacht valt ontmoet de man een vrouw waarna zij verliefd worden. De man geeft toe aan zijn ware natuur als hij haar vervolgens vermoord.

Het album is een flinke koerswijziging ten opzichte van zijn voorganger, Kveldssanger, een compleet akoestisch album, en gaat weer terug naar de black metal-stijl waar Ulver mee begon, echter grotendeels zonder de folkinvloeden. Het album biedt een rauwe soort black metal met een enkel pauzemoment van folk muziek en staat bekend om zijn bewuste lo-fi ("necro-") productie.

Inhoud

  1. "Hymne I - Wolf and Fear" – 6:16
  2. "Hymne II - Wolf and the Devil" – 6:21
  3. "Hymne III - Wolf and Hatred" – 4:48
  4. "Hymne IV - Wolf and Man" – 5:21
  5. "Hymne V - Wolf and the Moon" – 5:14
  6. "Hymne VI - Wolf and Passion" – 5:48
  7. "Hymne VII - Wolf and Destiny" – 5:32
  8. "Hymne VIII - Wolf and the Night" – 4:38