Ouderkerkerplas: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Aleichem (overleg | bijdragen)
k +[[
Tuvic (overleg | bijdragen)
+cat
Regel 1: Regel 1:
De '''Ouderkerkerplas''' is een voormalige zandwinput ten zuiden van [[Ouderkerk aan de Amstel]], gegraven voor de aanleg van de [[A9]], in een later stadium is er een grote hoeveelheid betonafval gestort.
De '''Ouderkerkerplas''' is een voormalige zandwinput ten zuiden van [[Ouderkerk aan de Amstel]], gegraven voor de aanleg van de [[A9]], en in een later stadium is er een grote hoeveelheid betonafval gestort.


Het is een belangrijk vogelgebied, met eromheen vogelkijkhutten. Omdat de plas zo diep is stroom er zout water van de [[Noordzee]] de plas in. Het water is hierdoor [[brakwater|
Het is een belangrijk vogelgebied, met vogelkijkhutten eromheen. Omdat de plas zo diep is, stroomt er zout water van de [[Noordzee]] de plas in. Het water is hierdoor [[brakwater|brak]], en vriest 's winters niet dicht. In de winter is de plas in trek bij watervogels als [[Smient]], [[Kuifeend]], en diverse [[gans|ganzen]], een enkele keer is er een [[Amerikaanse smient]] te vinden. In de zomer bewonen [[Oeverzwaluw]]en de oeverzwaluwwal en maken vele vogels een nestje in het riet.
brak]], en vriest 's winters niet dicht. In de winter is de plas in trek bij watervogels als [[Smient]], [[Kuifeend]], en diverse ganzen, een enkele keer is er een [[Amerikaanse smient]] te vinden. In de zomer bewonen [[Oeverzwaluw|Oeverwaluwen]] de oeverzwaluwwal en maken vele vogels een nestje in het riet.


De Ouderkerkerplas maakt deel uit van [[Groengebied Amstelland]]. Het ligt ingeklemd tussen de [[A9]] en de [[Rijksweg 2|A2]]. Het recreatiegebied is 127 ha groot en bestaat uit een plas met rondom ruimte voor recreatie en natuur. Men kan er onder andere zwemmen, surfen, duiken, wandelen, fietsen, dagkamperen en paardrijden.
De Ouderkerkerplas maakt deel uit van [[Groengebied Amstelland]]. Het ligt ingeklemd tussen de [[A9]] en de [[Rijksweg 2|A2]]. Het recreatiegebied is 127 ha groot en bestaat uit een plas met rondomrond ruimte voor recreatie en natuur. Men kan er onder andere zwemmen, surfen, duiken, wandelen, fietsen, dagkamperen en paardrijden.

[[Categorie:Natuurgebied]]

Versie van 13 jul 2005 20:00

De Ouderkerkerplas is een voormalige zandwinput ten zuiden van Ouderkerk aan de Amstel, gegraven voor de aanleg van de A9, en in een later stadium is er een grote hoeveelheid betonafval gestort.

Het is een belangrijk vogelgebied, met vogelkijkhutten eromheen. Omdat de plas zo diep is, stroomt er zout water van de Noordzee de plas in. Het water is hierdoor brak, en vriest 's winters niet dicht. In de winter is de plas in trek bij watervogels als Smient, Kuifeend, en diverse ganzen, een enkele keer is er een Amerikaanse smient te vinden. In de zomer bewonen Oeverzwaluwen de oeverzwaluwwal en maken vele vogels een nestje in het riet.

De Ouderkerkerplas maakt deel uit van Groengebied Amstelland. Het ligt ingeklemd tussen de A9 en de A2. Het recreatiegebied is 127 ha groot en bestaat uit een plas met rondomrond ruimte voor recreatie en natuur. Men kan er onder andere zwemmen, surfen, duiken, wandelen, fietsen, dagkamperen en paardrijden.