Tante Soesa & Sassefras: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Regel 36: Regel 36:
''Ze vliegt op haar bed,''<br/>
''Ze vliegt op haar bed,''<br/>
''over land en over zee''<br/>
''over land en over zee''<br/>
''Tante Soesa, maakt weer van alles mee''<br/>
''Tante Soesa, wie gaat er met haar mee?''<br/>
''Met de prins van Bali, drinkt ze een kopje thee''<br/>
''Met de prins van Bali, drinkt ze een kopje thee''<br/>
''Ze heeft een leuk klein popje, met een grote mond''<br/>
''Ze heeft een leuk klein popje, met een grote mond''<br/>

Versie van 21 feb 2009 01:22

Sjabloon:Infobox televisie

Tante Soesa & Sassefras (promotioneel ook bekend als Tante Soesa) is een Nederlandse televisieserie die voor het eerst werd uitgezonden op 2 augustus 1997. We volgen in deze serie de avonturen van een vrouw met veel te grote roze jurk, genaamd Tante Soesa. Samen met haar vriendje Sassefras, een pop met deel 'frietjes' haar, reist ze met haar vliegende bed Bob de hele wereld over.

Het programma werd in segmenten tussendoor tekenfilms als Inspector Gadget, Dennis the Menace en Care Bears (Troetelberen) uitgezonden. Zeg maar in de trant van de eerdere seizoenen van de Belgische kinderserie Samson & Gert. Ook werden er regelmatig bumpers met het tweetal uitgezonden, naast de standaard Fox Kids bumpers.

Tante Soesa & Sassefras werd voor het laatst uitgezonden in 2000, omdat Fox Kids een nieuwe kant op wilde gaan met de programmering. Dit kwam omdat The Walt Disney Company de zender dat jaar had overgenomen van Saban.

Even leek het erop dat Soesa gegarandeerd zou terugkomen op TV; Kindernet 5 was bereid de serie over te kopen en nieuwe afleveringen uit te zenden. Maar, het ging niet door. Op het laatste moment was besloten de serie toch niet over te nemen. En dus zaten Tante Soesa & Sassefras zonder zender.

Het duo was erg populair en maakte dan ook geregeld overstapjes naar andere programma's. Zo waren ze beiden met een vaste rol in het eerste seizoen van de dramaserie De Club van Sinterklaas te zien, en had Tante Soesa zelfs haar eigen tv-film(s). Ook was Tante Soesa één van de vaste presentators op Fox Kids. Dit deed ze tot 2001.

Herkenningstune

Tante Soesa, ze maakt van alles mee
Ze vliegt op haar bed,
over land en over zee
Tante Soesa, wie gaat er met haar mee?
Met de prins van Bali, drinkt ze een kopje thee
Ze heeft een leuk klein popje, met een grote mond
En Tante Soesa heeft rood haar, en een hele dikke *OHOOH*
Tante Soesa!

Trivia

  • Uit tijdgebrek en vele moeite bij het vinden van een passende actrice om Tante Soesa te vertolken, nam uitvoerend producente en brein achter de serie Daphny Muriloff de rol zelf op zich, en met succes.
  • Sassefras werd gespeeld door Ralf Grevelink, bekend geworden bij liefhebbers van het Nederlandse lied met 5 seizoenen aan meezingconcerten in theaters in het land samen met zijn broer Bas.

Externe links